Péče o sebe ke konci těhotenství (po porodu?)

Otázku položila: Bývalá uživatelka #33108 11.7.2012 8:37

Ahoj maminky, tak mám další otázku:) Našla jsem dnes na jednom serveru zajímavou diskuzi na téma, jak o sebe pečují ženy před porodem, jestli se líčily k porodu a jak o sebe pečovaly po porodu, zda se nějak upravovaly, když šly s dětátkem ven a zajímaly by mě vaše zkušenosti. Já třeba konkrétně jsem se nikdy moc nemalovala, párkrát za týden mě to popadlo a namalovala jsem se do práce, tzn make-up, pudr, tvářenka, linka, řasenka, když se mi ráno nechtělo, tak jsem se na to vykašlala. Vlasy mívám jak roští, takže když jdu ven s rozpuštěnými, žehlím si je... Strašně jsem chtěla být šmrncovní těhule, jenže ze mě neustále lije i když sedím, nic nedělám a fouká na mě větrák...Namalovat jsem se zkusila párkrát, v momentě, kdy to ze mě začlo téct všechno cca po desti minutách, co jsem vylezla před barák jsem to vzdala... Vlasy si taky už nějakou dobu nežehlím, protože v rozpuštěných je mi přišerné vedro, tak to stahuju do culíku...No faktem je, že si připadám jako šmudla, když vidím nějakou hezky nalíčenou maminku s bříškem tak závistivě přemýšlím, jak to dělá, že se nepotí tak strašně jako já?:) Nemáte náhodou nějaké tipy proti tomu pocení na obličeji?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • tak něco takového jsem v těhotenství vůbec neřešila, brala jsem to jako dočasný stav, který zase pomine a vrátí se vše k normálu. Ani těhu oblečení jsem nekupovala takové, aby bylo moderní, ale hlavně aby bylo pohodlné a dobře se mi nosilo.

  • Martasek8911.7.2012 8:43

    Tak já se ještě na školách malovala ala bez řasenky a tužky na oči ani ranu. K tomu lesk, rtěnku, nebo tak a nic více. Teď si dávám obvykle jen tu tužku a rtěnku, někdy i řasenku. K porodu bych se určitě nemalovala, tam to nemá cenu, zbytečně by ses rozpatlala. Proti pocení ale nic neporadím, jak je horko, potím se taky a co, to tak bejvá :D

  • Přiznám se, že se také moc nelíčím, mám pěknou pleť a na to hřeším, takže ráno jen tužka na dolní víčko a řasenka, líčím se jen do společnosti, ale tohle úplně stačí, abych vypadala upraveně. Vlasy si myju každý den v při ranní sprše, mám je velmi jemné a kdybych je pak neupravila fénem, byla by to katastrofa, teď jsem to vyřešila kratším sestřihem, který mi moc sluší, i manžel byl překvapený. V obou těhu jsem si nebarvila vlasy, čekala jsem kluky a četla jsem studii, která psala, že to škodí právě chlapečkům-samo to třeba bylo až přehnané, ale alespoň si vlasy od věčného barvení odpočinuly. Těsně před porodem jsem je nabarvila a došla si ke kadeřnici, ani k jednomu porodu se nelíčila, člověk se sakra zapotí a ať chce nebo ne, po porodu je stejně vyčerpaný, s kruhama pod očima a celý upocený a prostě pro mě byla balsámem první sprcha:-))), i umyté a vyfoukané vlasy jsem měla po porodu jak kdybych si je měsíc nemyla:-))))). Takže za mě to nemá smysl. Po porodu když jsem šla s mimi ven-tak zase, jen tužka, řasenka a upravené vlasy, zabere to mén jak deset min a na oblékání dbám i doma, rozhodně nejsem maminka v teplákách, nosím pohodlné domácí kalhoty a přiléhavá třička-jsou fajn na kojení:-DDDDDD, asi tak

  • Co jsi psala byla přesně i moje představa - jak se obyč.holky stane v těhotenství krasavice s bříškem..a ono to nefungovalo. A věř, že po porodu to bude ještě malinko horší - to si budeš přát vypadat za tim kočárkem ještě líp než s bříškem a zjistíš, že se do většiny oblečení ještě nevlezeš, na namalování nebude čas a v mém případě - šestinedělí jsem se potila víc než v těhotenství.
    Ted jsem těhule podruhé a již se nesnažím, ven jdu v legínách a v těhutriku, vlasy v drdolu, nenalíčená a hlavně bez jakéhokoli krému (pak se potím ještě víc), honíme se venku se synem (má 15 měsíců), takže domů dojdu mokrá až na spodním prádle a ..tentokrát jsem aspon malinko chytřejší - došel mi časopis bonprix, kde občas nakupuju, objednany mám capri kalhoty, nátělník a mikinu - vše o číslo větší, než mi leží ve skříni.

  • Já mám dobré, že pořád obleču některé svoje oblečení, které jsem nosila před těhu. Maluji se když jdu ven - řasenka, tužka, tonovací krém.. učešu vlasy. Já se teda nepotím skoro vůbec, jen ted trošku jak byly ty vedra.
    Já si připadám jako těhulka hezká, každý mi říká jak mi to ted sluší. Možná je to i v psychice, nepřipadám si tlustá.. ale pěkná s miminem v bříšku:-)

  • Já mám dobré, že pořád obleču některé svoje oblečení, které jsem nosila před těhu. Maluji se když jdu ven - řasenka, tužka, tonovací krém.. učešu vlasy. Já se teda nepotím skoro vůbec, jen ted trošku jak byly ty vedra.
    Já si připadám jako těhulka hezká, každý mi říká jak mi to ted sluší. Možná je to i v psychice, nepřipadám si tlustá.. ale pěkná s miminem v bříšku:-)

  • Tak já jsem se nemalovala nikdy a přesto jsem se cítila v těhotenství dobře. Nepotila jsem se :-) Neztloustla jsem :-) Byla jsem prostě úplně ta samá holka , akorát přibyl pupíček.
    Je ale fakt, že jsem se snažila se upravit vlasy a hezky se oblíkat. Byla jsem hodně na sluníčku a opálená jsem byla krásně dohněda, že mi doktorka na gyndě záviděla :-) Takže jsem si to fakt užívala.. Po porodu jsem běhala jako bych ani nerodila a užívala jsem si miminko v šátku... Rozhodně jsem nebyla unavená šmudla :-)
    Taky si myslím, že to je o psychice a ne o tom, jestli se holka maluje atd.

  • petulinkaa1311.7.2012 16:42

    Tak ja jsem na začátku těhu jo ( 8+5tt) ale už od ty doby co vim,ze jsem tehotna jsem lina se malovat :-D namaluju tak rasy a jdu,pritom jsem se malovala rada a hezky a vyhrala jsem se,ale ted mi to nejak nebaví :-D:-D:-D

  • Ahoj, tak já se líčím a upravuji celé těhu a dělala jsem to i po porodu, a vlastně pořád (jakmile bych se nenalíčila, připadala bych si děsně ošklivá a nevýrazná a jak píšeš - jako šmudla :)) tak se snažím. Tím, že se upravuji každý den, tak už je to taková rutina a samozřejmost, tak mi to zabere cca 10 minut, což není tak moc. Jinak potím se taky, a hodně, zvlášť teď v těhu a navíc v létě...a navíc i celkově mám docela mastnou pleť, takže se brzy lesknu a líčení se mi jakoby vpíjí a během dne mizí, takže tak dvakrát denně to líčení ještě lehce oživím. A snažím se volit kosmetiku, třeba makeup nebo pudr dělanou přímo na mastnou pleť, třeba s matujícím efektem.

  • Líčím se každý den, alespoň krém, stíny, řasenka,... bez toho ani ránu, ale v porodnici kaaaatasrofa... žádné líčení, ani jsem se nezvládala učesat.... měla jsem jiné starosti :-):-o:-p Myslím, že není nutné vypadat každý den jak ze žurnálu, ale dbát o sebe žena musí, to holt jinak nejde. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 229 otázek, kterým se dostalo 271 608 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist