Pauza ve vtahu? Nebo to je konec? Prosím poraďte :-(

Otázku položila: Anonymní uživatelka #47253 7.1.2012 14:47

Ahoj, s přítelem jsme spolu byli rok a půl. Až do včerejška... Náš vztah klapal, ale poslední měsíc to bylo takový divný. Né že by jsme se hádali, spíš dohadovali kvůli blbostem. Za ten celý rok a půl, když se mi něco nelíbilo tak jsem mu to řekla rovnou. Včera mi ale volal jestli jsem doma, že semnou potřebuje mluvit. Už jsem to tušila co se stane-rozchod. Přijel a já už jsem věděla co mi řekne :-( ale řikal mi uplně něco jinýho než jsem si myslela. CHtěl si dát měsíční pauzu! Samozřejmně že jsem se rozbrečela a nezmohla se na slovo. Začal mi vyčítat všechno za ten rok a půl. Už ani nemám sílu to napsat.. :-( Pořád jen brečim. Dopadlo to tak že jsme se domluvili že budeme mít měsíční pauzu. Jenže já to ale do tý doby nevydržim čekat :-( Bojim se že zjistí že je to beze mě lepší, takový ten volný život... Prý mě miluje, nikoho ani prý nemá a ani nechce. Když jsem se ho ptala ať mi řekně pravdivě bez žádných lží jestli je ta pauza opravdu kvůli tomu aby jsme si to srovnali nebo to je jen proto aby rozchod který semnou možná planuje nebyl tak drsnej, tak odpověděl že tu pauzu bere jako etapu života a že se to snad změní.
Já ho tak strašně miluju!Od včerejška bulim a nevim co mám dělat. Jsem na dně a zoufalá!! Co když si někoho najde? Co když se semnou opravdu rozejde??
Domluvili jsme se že mi napíše on první až bude chtít, takže mě nezbývá nic jiného než čekat :-( jsem na tom fakt blbě :-(
Jsem tak zoufalá že půjdu ke kartářce! Hrozný co? :-/
A taky mám ještě jeden zoufalej plán... Za 14 dní mu napíšu sms že bych s nim potřebovala mluvit. Až pak přijede tak se ho zeptám jak si ty myšlenky srovnal v hlavě, ať mi řekne na rovinu jestli semnou chce být nebo ne, že mě už nebaví čekat atd. Jestli ty jeho myšlenky budou na správné cestě tak budu ještě ochotná počkat... Ale jestli ne, proč se budu zbytečně trápit a čekat na rozchod? Achjo, kéž by to bylo všechno v pohodě jako dřív :-((
Mě je 19, jemu 22. Nebydlíme spolu...
Moc děkuji všem který si to přečetli a poradí...

Ahoj holky, jo to jsem zase já :)
od tý doby co jsem sem psala... se nic nezměnilo, až na tu bolest, lítost, brek....
Já mu chci napsat, ale bojím se :-( v hlavě se mi honí milion otázek, na kterou neznám odpověď, chci se ho na to zeptat.
Neni to bblý? když jsem slíbila že mu psát nebudu, achjo :-(
já tu pauzu prostě NECHCI, buďto ty problémy budeme řešit spolu, nebo ať se semnou rozejde :-((
ale abych si to u něj něpodělala když mu budu psát :-((

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zrovna nedávno jsem tu psala něco podobného... Akorát že my jsme spolu 3 roky. :( Můžeš si přečíst, jak jsme s holkami diskutovaly: http://www.womenzone.cz/poradna/otazky/Problemy-s-pritelem-pauza-19166#a65514
    Je mi to moc líto a naprosto přesně vím, jak se cítíš, protože ještě minulý týden jsem se tak cítila já. Po 14 dnech dospěl k tomu, že mě miluje, že mě nechce opustit a musíme to nějak spravit. U nás byl špatný ale poslední půlrok. První rok pohádka, láska na 100 let, všichni nám to záviděli. Je zvláštní, jak se to dovede pokazit.
    Nepiš mu, vím, že je to těžké, já s tím bojovala dost, ale fakt to pomohlo. ;) Odjela jsem pryč a hned druhý den napsal, že mě miluje. Včera jsme se sešli, dneska snad zase, potřebuji odpověď na otázky. Snad je to na dobré cestě, kdyby mě nechtěl, tak dá ruce pryč. Ale asi mě ještě má pořád rád, když mě neopustil. A proto ještě myslím, že to můžeme spravit. Nech mu čas, fakt mu ten čas dej. A zkus i ty popřemýšlet - co bylo špatně, proč to tak bylo, co byla tvoje vina a co jeho - a věř mi, že opravdu oba dělají chyby - já jsem zjistila, že jsem jich udělala hodně a snažím se je teď napravovat.
    Teď ti asi nikdo nemůže říct, co bude. Musíš prostě nějak vydržet. :( Drž se, budu na tebe myslet! (Neznám tě, ale jsi mi sympatická tím, že prožíváš to samé, co já.)

  • petulinkaa137.1.2012 15:16

    Chapu,ze to boli,je to čerstvý,takže vidíš ted všelicos černe a negativne a stejnak co ti ted napisu tomu nebudes verit :-( nebudu ti radit nic,protoze ja v pauze nevidim smysl a hlavne bych na nikoho nečekala.....jediny ti ale poradim,ke kartářce rozhodne nechod! budes se tim ridit a takovy lidi by tam chodit nemeli,proto tam nechodim ani ja, i kdyz bych nejaky veci rada vedela,ale necham se radci prekvapit osudem,co se ma stat se stane a pro nic za nic to neni.Moji kamaradce rekla kartarka,ze s pritelem budou mit nejakou krizovku,ze se rozejdou,ale ze se k sobe vrati.Opravdu krizovka nastala,ale proto,ze on si nasel jinou,to ji samozrejme nerekl,mluvil o pauze,taky ji rekl,dame si pauzu,ona byla bezradna,ale porad verila ve vete,kterou jí řekla kartářka,že se nakonec k sobě vátí a ejhle? NEVRATILI! v tu chvili, když na tom byla jako ty,ze nechtela nic jineho nez jeho by za to dala cokliv,ale dnes po pul roce by ho nechtela zpet ani za zlatý prase! :-) ted to vidis jinak,ale ver,ze za mesic,za pul roku za rok to budes videt jinak a lip.Vše spatny pro neco dobry,to si pamatuj,co ty vis? treba s nim si byt nemela,treba na tebe ceka jinej? a jeste jedno - POKUD NEKDO NEKOHO MILUJE (jak ti to tvrdil) NEODEJDE OD NEHO,ALE BA NAOPAK BY NA TOM MELI PRACOVAT SPOLECNE,NA TECH PROBLEMECH A RESIT JE SPOLU - NE KAŽDY ZVLÁŠT!

  • To mě mrzí... ale být tebou tak opravdu počkám ten měsíc. Chlap, který tě miluje, a zjistí, že mu je s tebou líp, tak se ozve sám a hlavně dřív. Ale jestli ne, tak si asi moc velké naděje nedělej :( Úplně si dokážu představit jak se cítíš. Ale tady ti nezbude opravdu nic jiného, než čekat. Zkus si najít nějakou zábavu, nebo sport, abys na to tolik nemyslela. Nepiš mu dřív, to bude vypadat, jako že se vtíráš...

  • Teďka je to těžké, to je jasné. I já jsem takovou "pauzu" zažila, i když se to vůbec nedá srovnat. Lezli jsme si na nervy, hádali, se, tak jsme se domluvili na rozchodu. Po 4 dnech mi psal, že to beze mě nezvládne a ať se k němu vrátím. Nechtěla jsem, ale po týdnu jsme se viděli a dopadlo to tak, že jsme spolu už rok.
    Chlapi jsou prostě takoví, velká slova neznamenají velké činy, nedivila bych se, kdyby ti po týdnu sám napsal, že tě chce zpátky. Nemají rádi nejistotu stejně jako my a řekla bych, že to ani ten měsíc nevydrží. Ber to tak, že ti dal vlasně měsíc času jen pro sebe samotnou. Vymysli si úplně super program na každý den z toho měsíce, ani chvilku se nenuď. Udělej něco, na co jsi už dlouho neměla čas. Chápu, že na to asi nemáš náladu, ale pak to půjde. Já bych třeba jeden den zaška ke kadeřnici nechat si zesvětlit vlasy, další den bych jela na nákupy, pak bych si vyzdobila byt, pak si udělala pořádek v oblečení, pak pořádně uklidila koupelnu, na víkend pozvala kámošky k sobě domů a udělala si s něma pohodovej večer, další víkend bych šla někam tancovat... Je důležitý naučit se nebýt na něm závislá. Já se to taky teprve učím, ale jde to, věř mi. On se pro jednoho chlapa svět nezboří a to si musíš uvědomit, ať jsi s ním šťastná nebo ne. Nikdo ti nestojí za slzy a deprese. Uvař si teď pěkně kafčo, pusť si nějakej film a už přemýšlej, co budeš dělat večer. Neboj se, ono to nějak dopadne. To, že řekl, že tě pořád miluje, něco znamená, takže neházej hned flintu do žita. A do měsíce chci mít od tebe zprávu, že je všechno v pořádku a že seš nejšťastnější pod sluncem. :P Držím pěsti :)

  • Verousek897.1.2012 19:20

    Tak v tuto chvíli ti opravdu nezbyde nic jiného, než čekat. Radím ti, aby si ho nekontaktovala. Jestli ti řekl, že chce, abys čekala, že on se ozve první, tak čekej. Dali jste si dohodu, takhle bys tu dohodu akorát porušila a věř, že dohoda je od toho, aby se dodržela, když už se stanovila. Pokud bys ho kontaktovala, tak by se mohl naštvat a tím by sis k tomu rozchodu ještě mohla pomoct... Pokud tě opravdu miluje a bude se chtít vrátit, tak se vrátí. Pokud ne, tak ti nejspíš stejně nic jiného nezbyde, než to respektovat :(

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 736 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist