Partner při vyměřování výživného

Otázku položila: Anonymní uživatelka #260673 8.8.2021 16:24

Když se vymeřuje výživné na děti, přihlíží se na to, zda dotyčný žije sám, nebo má partnera? Jestli to berou, že jsou dva příjmy, tak to může nevysit výživné, nebo se řeší jen finance u matky a otce?

Děkuji za zkušenosti.

  • 08.08.2021 16:24:57 - Martasek89 změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Výši příjmu soud zjišťuje i u partnera povinného rodiče. Důslednost zjišťování se liší soudce od soudce. Přímo partnerům příjem by roli hrát neměl, ale posuzuje se celková ekonomická situace domácnosti rodiče. Je to i proto, že někteří rodiče se snaží své reálné příjmy zkreslit např. .napsáním části příjmu na partnera, opačná situace je zase, když třeba rodič vydělává, ale partnerka je třeba na mateřské. Ale primární roli hraje opravdu příjem rodiče, co ma výživné platit.

  • Pokud jsou manželé, tak se k tomu přihlíží. U mne si vytáhli výši rodicaku a to v době,kdy jsem ho mela vyšší (plánované asi na půl roku) a podle toho napočítali manželovi na syna z prvního manželství výživné. To že v době soudu už byl rodicak nižší nikoho nezajímalo :-(

  • dzusinka9.8.2021 8:10

    Nemělo by to mít vliv, platí otec dítěte, jeho nová partnerka automaticky nezískává povinnost k jeho dětem, nemělo by to logiku. Jemu se ale určitě snižují náklady na bydlení, když žije s někým a společně hradí náklady na domácnost, takže tím se jakoby zvyšuje ta částka, kterou má volnou.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist