Partner a příprava na miminko

Otázku položila: Anonymní uživatelka #380231 18.2.2022 20:38

Ahoj, tak by mě zajímalo, jak to máte vy nebo jakého jste názoru. S přítelem čekáme miminko, na které se oba těšíme.
Co mě však mrzí je, že výbavičku sháním tak nějak sama, přítel přijde k hotovému, schválí, zaplatí. Mrzí mě, že ji třeba nehledá semnou.
Další věc, která mě mrzí je, že se ani nezajímá, jak probíhá porod, šestinedělí a jak vůbec pečovat o miminko, celkově ani o těhotenství nic neví a nemá tušení, co se děje. Je mi jasné, že hlavní péče bude na mě, ale ráda bych, aby měl trochu přehled o tom, co ho vůbec čeká a třeba mi zvládl i pomoct. Mám strach, abych se o dítě zvládla dobře postarat a když vím, že přítel neví vůbec nic a nestará se o to, jsem z toho ještě víc nervózní, že všechno je na mně.
Zajímalo by mě, jak to máte vy? Bylo vše na vás nebo jste se s partnerem připravovali společně?
Chci si s ním o tom promluvit, ale zajímá mě názor ostatních, možná to moc řeším a tohle je prostě jen hlavně povinnost ženy/matky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • stupidiack19.2.2022 12:33

    Milá zlatá, o nějakou mou výbavičku se partner taky nezajímal, natož aby to vybíral se mnou nebo to dokonce platil!
    Žena neví, jaké budou první dny po porodu, natož budoucí tatínek.
    Ženy se na novou situaci postupně připravují celé těhotenství, mají větší možnost se s tím vnitřně sžít, ale tatínek přijde porodem k hotovému.
    Je to pro něj velký šok a velká neznámá, takže na chlapi v tomhle opatrně.
    Nenutit. Hodně taky záleží na povaze samotného budoucího tatínka - někdo těhotenství partnerky a vše okolo prožívá, splní jí každé přání a o všechno se zajímá, a druhý ani nepostřehne, že by potřebovala trochu ohleduplnosti.

  • eliskao18.2.2022 22:05

    My máme termín za měsíc. Já myslím, že je to hrozně o věku, zkušenostech, povaze člověka. My čekáme "vymodlený" děťátko, počatý po 3 letech přirozeně i přes nedobré prognozy lékařů. Mně je 32, manželovi 41. A tím, jak dlouho jsme čekali a celkově i k věku a tomu že to je naše první dítě, oba to dost od začátku prožíváme. Manžel se mnou byl doslova na každý těhotenský kontrole, screeningách, u porodní asistentky. Zjistil si různý informace sám od kolegyň co už děti mají. Dokonce to byl on kdo někdy ve 4 měsíci, kdy já ještě odmítala cokoliv kupovat z pověrčivosti, vybral a koupil první věcičku - zimní overal s ouškama. Pomáhal mi i vybírat kočár, protože je vysokej, tak aby se mu dobře jezdilo na vycházky a nemusel být nahrbenej. Ale u nás hraje opravdu obrovskou roli to, jak dlouho jsme dítě chtěli, jak moc to bylo komplikované a myslím že i věk mýho muže dělá moc. Proto se tak moc i zapojuje sám o sobě. S partnerem bych zkusila nějak lehce - ono hodně chlapů na toto není, vidím to i u kamarádek.

  • U nás jsem vše pripravovala také já, partner se mnou zajel kam bylo potřeba , udělal co bylo potřeba, zaplatil. Od narození se o malého stará kdykoliv já potřebuju jít pryč nebo jsem si potřebovala odpočinout. Prebali, nakrmí, hrají si spolu, dřív i uspávala ( teď s ním nechce malej usínat, je závislý na mě ).
    Řekla bych, že se stresujete zbytečně. Chlapi mají na toto jiný pohled, neprozivaji to jako my ženy. Příroda to tak zařídila. Pokud vašemu partnerovi věříte a není žádný jouda, tak věřte že se o miminko dokáže postarat kdykoliv bude potřeba. I když teď s vámi nic " neprožíva " jak vám se možná mylně zda. Uvidíte , že až bude mít miminko v náručí bude to úplně jiné .

  • dzusinka18.2.2022 22:20

    Potřeba ho donutí. Oni jsou chlapi líní. Když vidí, že to zařizujete, tak to neřeší. Zkuste ho k tomu nějak přitáhnout. Říct třeba, že si nevíte rady, co by vám radil, ať se s vámi jde podívat a cokoliv. Když to budete řešit sama, zvykne si na to a pak to bude stejně i v přístupu k dítěti. Dejte mu prostě co nejvíc prostoru. Stejně tak až se dítě narodí, prostě mu jej strčte do náruče. Ať si poradí a běžte se třeba projít na půl hodinky sama. Vy to budete mít taky poprvé to mateřství, stejně jako on otcovství, nejste nijak zvlášť ve výhodnější pozici. Budete na tom oba stejně. Takže ho prostě k tomu přistrčte a počítejte s tím, že je stejně rodič jako vy a tak se k němu chovejte. Oni ti chlapi jsou jinak fakt jako děti.

  • macicekkajik20.2.2022 7:30

    A také určitě záleží na tom, jak je to miminko vymodlené. Když to dlouho nejde a podaří se, tak je to jiné, než když se podaří hned a vůbec jiné je to, kdy žena otěhotní nechtěně.

  • Výbavičku jsem zařizovala já, manžel mi pomohl s výběrem kočárku, ale já už měla celkem vybráno, i autosedačku a vše.
    Muži to nechávají na nás, protože spoléhají na to, že víme víc, co miminko potřebuje.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist