Parciální mola a následné otěhotnění

Otázku položila: Bývalá uživatelka #176600 8.10.2016 0:31

Dobrý den Vážený pane doktore,
moc se omlouvám, že ruším Váš drahocenný čas, ale chtěla bych Vás poprosit o menší radu či informaci.

Prodělala jsem revizi dělohy kvůli zamlklému těhotenství v 8tt, výsledkem z histologie mi byla diagnostikována Mola Parcialis.
Chodím na pravidelné odběry krve a sledují mi hodnoty HCg. Ultrazvukové vyšetření je také v pořádku, nic dalšího se v děloze netvoří.
Nyní jsem měla už tři odběry po sobě hodnoty HCg negativní. Doporučují mi otěhotnět až uplyne 6 měsíců po revizi. Opravdu je nutné tento termín dodržet? Pokud ano, co se stane když bych náhodou otěhotněla dříve? Prosila bych Vás o stručné odpovědi.
Ještě jednou se omlouvám, že Vás ruším, ale moc by mi Vaše odpověď pomohla.
Předem moc děkuji za Vaši odpověď.
S úctou zdraví H.

  • 08.10.2016 9:19:55 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • medulinek8.10.2016 7:18

    U moly se ma cekat ( a doporucuje se i rok) proto,ze cosi meni a muze se vyskytnout rakovinne bujeni. Proto rok cekani a sledovani,zda jsou hodnoty ok. Pokud by se neco delo a byla bys uz tehotna,tak ozarova i a tehotenstvi dohromady nejde. Bali se ji u me taky a takhle mi to vysvetlovali. Tak zkus opravdu pockat.

  • Vážený pane doktore sem moc nesedí. Zde neodpovídají lékaři, ale uživatelky tohoto webu dle svých názorů a zkušeností. Odbornou lékařskou řadu zde Nehledej, jen doporučení dle osobních zkušeností a co komu řekl eventuálně jeho lékař, což se může taky lišit.

  • U moly jde o to, že se po dobu jednoho roku kontroluje děloha, zda nezacal vznikat choriokarcinom. Případně tehotenstvi znesnadňuje sledování a hlavně zvyšuje riziko té rakoviny, která dost rychle metastazuje..

  • Na to jak dlouho pockat se nazory mezi doktory ruzni, nekdo rika 3 mes, nekdo 6. Kdybys otehotnela driv, nemelo by se nic stat. Jde snad jen o to, aby ta vycistena deloha uz mela hezky dorostlou sliznici a to ma kazda jinak. Je spousta holek co to pak zkousely hned po prvni ms a zadarilo se.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 445 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist