Papírování po porodu, rodičák

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23163 22.11.2011 9:03

Všude se píše o mateřské dovolené a rodičovském příspěvku, ale nikde se nepíše, jak si ho má novopečená maminka vyřídit s prckem za zády. Poraďte některá kam a kdy nejpozději zajít, stačí to až po šestinedělí nebo dokonce po skončení PPM? nebo si musím rychle zajít na sociálku. Asepoň teda manželovi na matrice řekli, že na sociálku...??? Pojišťovnu i rodný list má vyřízený, mateřskou dostávám z práce, ale nevím, co s tím rodičovským p. A ještě do práce se posílá taky rodný list?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • rodicak vyridis na socialce, po 6tinedeli to bude stacit

  • Já rodila ve středu ( v červenci ), v neděli mě pustili z porodnice a v pondělí jsem si vše vylítala.

  • ještě bych měla dotaz na Vás co jste to už také vyřídily, mě kamarádky hrozně zmátly, prý mateřská trvá až do půl roku věku dítěte, ale mě bylo řečeno na sociálce po telefonu že je to 28 týdnů od nástupu na mateřskou tedy tím myšleno ještě před porodem, podle sociálky to mám všechno správně ale kamarádky mi tvrdí že mě ošidili že jsme měla dostávat mateřskou od zaměstnavatele až do půl roku věku dcerky, jak jste to měly vy? a ještě navíc jim příšlo divný že jsem byla žádat na pracáku a ne na sociálce.

  • já jsem zašla na úřad práce, tam mě poslali, s papírem kde byla výměra mateřské ten si tam nechali a dali mi vyplnit dvě žádosti na rodičák, to jsem tam vyplnila a podepsala a pak mi ještě přišla domů poštou nějaká obálka od nich. Vyřizovala jsem to když bylo malé asi 4,5 měsíce

  • Martasek8922.11.2011 10:09

    Já pobírala ještě celé šestinedělí namocenskou, takže jsem během toho, než mi to skončilo, již šla žádat o rodičák. Abych to měla hned vyžízeno a nemusela čekat další měsíce na peníze. Tudíž doporučuji zajít, než Ti skončí pobírání PPM, klidně hned, oni Ti to hned pak začnou posílat, jak Ti to z PPM přejde na RP.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist