Panna...ale jak se to vezme :/

Otázku položila: Anonymní uživatelka #44576 25.11.2011 16:26

Ahojky :) Tak už se mi přiblížila první návštěva gynekologa. A kromě toho že se bojim :D mám ještě jeden problém. Ještě jsem neměla pohl. styk, ale myslím že jsem si protrhla panenskou blánu při skákní. Měla jsou na kalhotkách krev a navíc jí nemůžu nahmatat. Bojím se až to gynekolog zjistí nebude mi věřit, že jsem ještě s nikým nespala. A ještě bych se chtěla zeptat jestli panenství znamená, že nemám panenskou blánu nebo že jsem ještě neměla pohl. styk? Děkuju :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Neboj se, stává se, že si dívky panenskou blánu protrhnou při sportu a některé jí dokonce nikdy neměli. Řekni jí co se ti stalo a že nevíš jestli jí máš nebo ne ;) Nic z toho dělat nebude;)

    A panna jako taková (at už s blánou nebo bez) jsi až do pohlavního styku ;)

  • Ahojky, tak pokud vím z mě zkušenosti,když jsem byla na první návštěvě u gynekologa - zeptal se mě jestli jsem už měla pohl. styk - řekla jsem že ne a tím pádem mě ani nekontroloval - jen přes ultrazvuk. Ale nevím jak je to teď.

  • lulatko25.11.2011 16:45

    Neboj, žádný problém z toho mít nebudeš. Vážně se to může stát při sportu, není to nijak výjimečné. Není důvod, aby gyndr. zkoumal, proč panenskou blánu máš, nebo případně již nemáš. Jediný průser by byl, kdybys byla na prohlídce, bylo Ti méně než 15 a byla bys těhotná. To je jediná věc, kterou gyndr. musí řešit, okolnosti absence panenské blány nikoliv. :) A jinak, z medicínského hlediska je panna žena, která má neporušenou panenskou blánu (v lat. virgo intacta). Řekla bych ale, že společnost obecně jako pannu vnímá ženu, která ještě neměla pohlavní styk.

  • Presne, doktorovi muze bejt uplne suma fuk, jestli jsi uz s nekym spala nebo ne, jde mu o to, jestli te muze vysetrit nejakyma tema jejich "pristrojema" nebo "rucne", to zni pekne divne :D rekla bych teda, ze mas krapet vyhodu, ze uz panenskou blanu nemas, az prijde cas na tvoje poprve.. :)

  • ahoj, dr se tě spíš zeptá, jestli si měla pohlavní styk. když řekneš, že ne, použije jiná (menší) vyšetřovací zrcadla, nebo bude vyšetřovat konečníkem a ne přes pochvu. ničeho se neboj, zvládají to i malé holky ;-)

  • Ano při sportu se to může stát třeba při jízdě na koni ale neboj gynekolog se tě vážně jen zeptá jestli jsi měla pohlav. styk.:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist