PRŮJEM

Otázku položila: Bývalá uživatelka #124 15.11.2011 22:43

Stravování, jak předcházet průjmu, co ho vyvolává, jak ho léčit, dieta...

Ahoj, prosím o rady ohledně stravování, když Vás trápí průjem. Co se může jíst a co ne. Jak ho léčit. Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • cudla15.11.2011 23:00

    Hodně záleží taky na tom,čím byl průjem vyvolán....obecně platí omezit mléko a mléčné výrobky kromě jogurtu,omezit tuky a ovoce.Jíst třeba suchý rohlík,nemaštěné brambory,rýži a vařené maso.Ze zeleniny staví mrkev a z ovoce banán.Ale je to vhodné jen na krátkou dobu,pokud průjem nepřejde během pár dnů,řeš to s doktorem.Jinak k tomu se dá brát z léků např. Imodium (nesmí se v těhotenství.

  • Nejlepší na průjem je pít pít a pít. Pokuď tě hodně trápí tak čaj se Smectou (s černým čajem neslazeným chutná dokonce výborně ;) ) a samozřejmě dieta, nic tučného, nejlépe suché pečivo, rýže a podobně :) A vyhni se mléčným výrobkům hlavně!! Pokuď průjem nepřejde ani 3-tí den okamžitě k doktorovi ;)

  • Verousek8915.11.2011 23:35

    Jak píšou holky, hodně pít. Nejlépe čaj, klidně černý čaj, málo oslazený, který pomáhá i na žaludek, nebo bylinkový čaj. Jinak suché pečivo, třeba rohlík, piškoty, pak polévka je dobrá, nebo rýži, vařené nemaštěné brambory, netučné maso, třeba jen tak uvařit, dát si ho s rýží a zeleninou. Pokud chceš nějaké prášky, tak já mám dobré zkušenosti s Enterolem. Základem je nejíst tučné a mastné.

  • ahoj, doporučuje se po malých doušcích Coca-Cola. švagrová dělá v dětské nemocnici a dělá se to tak i u dětí a nám to doporučila i doktorka v Bulharsku když dcera měla průjem, protože taky staví. at je ti brzo lépe :-)

  • me se velmi osvedcila probiotika .

  • Pokud máš dlouhodobější problémy s průjmem, tak doporučuju vlákninu. Já jsem teda neměla problémy přímo s průjmem, ale měla jsem to tak nastřídačku, jeden den normální stolice, druhý den to ze mě vyletělo a to jsem ani nesnědla nic špatného, ani zvláštní kombinace jídel. Vyzkoušela jsem různé probiotika, i ty drahé, ale nic nemělo takový velký účinek jako UniLakt, je to vláknina ve formě slisovaných tabletek a je to na úpravu trávení, vyčištění střev, ale může nahradit i jedno jídlo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 613 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist