PPM a rodičovský příspěvek

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23245 1.3.2011 16:28

Ahoj holky, potřebovala bych poradit? Tento týden mi končí 3letá rodičovská dovolená a jsem zároveň těhotná. Termín porodu mám na konci července. Do práce už nenastoupím a zůstanu na neschopence. Zaměstnaná jsem stále u stejného zaměstnavatele a smlouvu mám na dobu neurčitou. Budu mít opět nárok na PPM a výběr rodičovské dovolené, když mám termín porodu až v červenci? Prosím, kdo tomu rozumí jestli by mi poradil:-))) Moc děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, nárok na PPm mítu budeš i možnost vybrat si variantu pobírání RP. U nás sme v obdobné situaci : -) syn 3 roky v březnu, jsem těhu, budu na neschopence, v práci smouva na dobu neurčitou a zjisšťoval jsem si to podroně, takže můžeš být v klidu :-)

  • Hodně záleží na domluvě se zaměstnavatelem On má povinnost držet mamince místo do konce rodičáku. Takže správně by pak měla nastoupit do zaměstnání a pak zase jít na mateřskou 6-8 týdnů před porodem. Pokud to ale ze zdravotních důvodů nejde, tak se samozřejmě nastupuje nemocenská a následně mateřská, kolotoč papírování je stejný jako před prvním porodem. Nástup na mateřskou se odevzdá zaměstnavateli a ten jí opět zařídí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 731 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist