POMOZTE MI!!🙏🏻

Otázku položila: Anonymní uživatelka #408975 19.8.2019 17:46

Ahoj, mám dost velký problém. Už potřebuju vědět kam půjdu na střední jenomže nemám ani tušení kam bych šla! Známky mám podle mě dost dobré, samé jedničky a 4 dvojky. Uvažovala jsem o hotelnicke škole, policejní, o grafickém designu ale vždy mě něco odradí! Jak jste se pro školu rozhodli vy? Nebo znáte nějaké dobré internetové testy kdy zjistíte co by vám šlo nebo jaký obor by vás bavil? Vůbec nevím co mám dělat.. Chtěla bych školu s nějakým zaměřením.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj
    Byla jsem na tom úplně stejně jako ty. Teď jdu do druháku na zdravce a líp jsem si vybrat fakt nemohla :-)
    Sice je to těžší škola ale pokud jsi alespoň trochu empatická a pokud ráda pomáháš lidem tak si myslím že fakt není lepší volba. Je tedy zapotřebí lepší paměť ale vzhledem tomu že si měla v devítce 4 dvojky tak to zvládneš hravě :-D
    A ještě výhoda na zdravce neděláš maturitu z matiky.
    Já jsem z toho opravdu nadšená 8-.

  • pokud fakt nevíš, najděte s Vašima kariérového poradce (dobrého) a ten tě rozhodováním provede.

  • jdi na gympl a máš na to rozhodování další 4 roky a otevřeno více možností..

  • Zkus si predstavit svuj zivot po skole - v zamestnani.
    Z hotelovky do restaurace nebo do hotelu, prace na kratky dlouhy tyden, v hotelu pripadne na recepci a pak treba i jako manazer hotelu.
    Z policejni nevim, jake odvetvi nebo oddeleni te laka. Kriminalista, pochuzkar na prestupky nebo do kancelare? Prace na smeny, urcite fyzicke predpoklady.
    Z tech tri mi nejzajimaveji vychazi graficky design, je ale treba mit vlohy co se barev a predstavivosti tyka, nejake fajn navrhy. Muzes se ale uplatnit v hodne vecech, od vizitek, pres etikety na vino a tricka az po billboardy a plakaty, knihy, casopisy.. navic lze pracovat i na zivnostak, tj jako podnikatel - ze ti budou platit na fakturu za udelanou praci nebo cas, podle smlouvy.
    Ja taky v 9. tride netusila a pak spoluzacka rekla ze pujde na kosmeticku. Nadchlo me to a sla jsem, ona nakonec ne. Nezivim se tim, delam uz mnoho let v kancelari, ale umim nejake veci a obcas delam kamaradkam. Coz je taky ta vec, ze to, co vystudujes, te nemusi zivit, ale je fajn to mit jako privydelek bokem, coz by z tech tvych moznosti umoznoval design..

  • a co třeba zdravka? Tam je uplatnění hned po škole, zdravotníků je málo.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist