POMOC

Otázku položila: Anonymní uživatelka #49454 30.12.2011 19:50

PROSÍM, NEKRITIZUJTE MĚ!!!!! NECHTĚNĚ JSEM OTĚHOTNĚLA, MIMINKO MÁM JEDNO DOMA - SELHALA NÁM OCHRANA.
TAKŽE MĚ ČEKÁ MINIINTERUPCE. CHCI SE ZEPTAT, JAK DLOUHO TO TRVÁ, JAK DLOUHO MUSÍM BÝT V NEMOCNICI, KOLIK TO STOJÍ, A DO KTERÉHO TÝDNE SE TO PROVÁDÍ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • jj kukni na www dane nemocnice kam chces jit, tam budes mit cenu. Rano dojdes na lacno a po obede jdes domu. Ale nevim jestli nepotrebujes doporuceni gynekologa, aspon na revizi ho ja potrebovala, byla jsem dvakrat a pokazde ho po me v nemocnici chteli.

  • zakrok na pockani na cenu se koukni na net podle nemocnice cca 5tis,ale i mene a cim driv tim lip,pokud vim od 12tt uz to nikdo nedela,ale doporucuje se do 9tt.

  • Soudit tě nebudu, jen se zeptám, zda opravdu není možnost, abys nepodstoupila interrupci a mimčo si nechala? Než se narodí, uplyne 9 měsíců a z mimča, co máš doma, bude batole :o) Kamarádce se stalo nedávno něco podobného. Nicméně jako ochranu používali přerušovanou soulož. Narodily se jim děti s odstupem 17 měsíců, dnes je pyšnou maminkou pětiměsíčního chlapečka a holčičky, která bude mí za dva měsíce 2 roky. Říká, že to není snadné, ale na o potratu neuvažovala ani vteřinu. Vím, neznám tvoji situaci, na toto rozhodnutí má vliv mnoho dalších faktorů. Bytové podmínky, finance apod. Hlavně dbej na to, aby to bylo opravdu tvoje rozhodnutí, aby to byla tvoje vůle, ne nikoho jiného. Nenech se do ničeho tlačit. Protože případné psychické trauma, které tě může po podstoupení interrupce postihnout, poneseš především ty.

  • petulinkaa1330.12.2011 20:37

    to je to asi ruzné,ale přibližne cena miniinterupce je kolem 3000 - 4000kc,je to otázka jednoho dne pokud jde vse podle toho jak má být...ráno nastoupíš, po zákroku jeste chvilku budes lezet nez se zmátoříš z narkozy a pujdes domu...odpol.

  • Ahojky interupci sem sama tedy nepodstoupila, ale měla sem doma malou dcerku a bylo mi 18 let miminko další sme chtěli a dávali sme tomu jen čas. Byla sem v nemocnici stím že krvácím když mi ukázali pak jen prázdnou dělohu, byla sem prázdná i já. A měla sem otázky tipu jestli by to byla holčička a nebo chlapeček jaký by bylo a kolik týdnů už bych byla těhu atd. teĎ už sem 21+6tt bylo mi v říjnu 19 a doma mám za měsíc a 8 dní dvou letou dcerku :-) sem naprosto šŤastná a užívám a říkám si mohla sem za chvíli rodit třeba chlapečka, teĎ čekám holčičku. Víš i když se chceš svého dítka zbavit pořád to bude kus tebe a budou tě žrát myšlenky jak by se na tebe teĎ smálo a jak by tě milovalo atd.

  • Maki8930.12.2011 21:00

    Zákrok trvá chvilku a v nemocnici budeš jen jeden den,pokud nenastanou nějaké komplikace.Než na něj nastoupíš,tak si musíš vyběhat obvodního dr. a gynekologa - to stojí okolo 900kč i více.Samotná interupce nebo miniinterupce by měla stát do 8tt 2000kč a od 8tt by měla stát 2400kč - může to být ted více.Provádí se to nejdéle do 12tt,ale čím dřív tím líp - když je miminko už moc veliké,tak ti zákrok neprovedou.

  • prosííímm nechej si ho!!budes ho jiste milovat----bude dobře...bydleni jiste poresite casem i tak... dej mu šanci na život.

  • neodpovim na otazku, ale drzim palce,abys toho cely zivot nelitovala a nemela myslenky typu "dnes by ji nebo mu byl rok, dva...". drzim pesti,abys to vyresila jinak... ahoj.

  • Ahoj, nebudu tě soudit, na to nemám ani právo a vadí mi, když tady holky nadávají. Chápu, že někdo nemůže otěhotnět a těžko nese, když někdo podstoupí interupci, ale když selže antikoncepce. No já si teď dělala test (byl negativní - kojím a beru antikoncepci, jen máme náročný období, rostou nám zoubky a já asi dvakrát zapomněla a bylo mi špatně - asi od nevyspání). tak jsem přemýšlela a když jsem to zvážila, tak by to byl masakr, ale asi bych si ho nechala, kdyby mi to doktor dovolil, jsem 4 měsíce po císaři. Moje kamarádka si jedno nechala vzít (nemají opravdu peníze (spíše mají dluhy) a hlavně o tom nevěděla a tak byla na rentgenu a brala antibiotika, ale pak ji sestry rikali, ze probrečela celou narkozu. Jednu jsem četla článek, že se s tím holka psychicky nesmířila, byla mladá a asi ji spíš k tomu donutili trochu rodiče. Jestli jsi rozhodnutá, tak at to je bez následků. Většinou jsou tam holky jeden den,když nejsou komplikace. Jestli jsi RH negativní, tka pak u nas prý platíš i tu injekci, co se dává po porodu, když je dítě rh pozitivní.

  • Ahoj. Nesoudím Tě, každý zodpovídá sám za sebe a za své rozhodnutí. Soudit druhého nikdo nemá právo. Jen Ti chci říct, ať si to opravdu rozmyslíš. Jednou je to život a proč ho zabíjet. Kolik dnes párů nemůže mít dítě, podstoupí různá rizika, jen aby jej měli. Překonáš těžší období a pak bude vše super. S dítětem je to nejvíc "práce, starostí" do 2 let. Pak už je hodně samostatnější, navíc když bude mít staršího jen o něco málo sourozence, vyhrají si spolu. Můj manžel má jen o rok a půl mladší ségru, ségra má děti také rok a půl od sebe a kamarádka o 2 roky. Všichni vše zvládli. Kamarádka je ráda, že to měla za sebou, teď si užívají. No a tento krok, který chceš podstoupit už nikdy nevrátíš. Můžeš mít výčitky na vždy a psychické problémy....

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 215 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist