Ovulační test a snažení

Otázku položila: Bývalá uživatelka #175923 23.10.2018 12:32

Prosím o radu fakt zkušené holky. Na úvod....velká touha po miminku, xkrát to nedopadlo dobře, do toho už hodně dlouhý vztah, takže ta frekvence sexu není taková jako kdysi. To jen pro ty, co by chtěly rýpat, že prostě máme sexovat dle chuti a ne kalendáře. V sobotu dělán ovulační test prapodivné značky, která měla nejasný návod. Narozdíl od jiných testů neměla nic o intenzitě čárky, ale jen dvě varianta....a) je čárka, bude ovulace b) není čárka, není ovulace. Čárka byla, ale slabší, přesto radši plánovaně sex. V neděli čárka zeslábla, bez sexu, ale nešlo mi do hlavy, že stále čárka je. V pondělí udělán znovu stejný test a čárka zase zesílila a byla ještě silnější než v sobotu....ale pořád jakoby ne stejně silná než kontrolní. To už mi došlo, že ačkoliv maj návod na prd, tak asi i u tohohle testu záleží na tloušťce čárky. Tak jsme na to včera zase hupsli. Dneska od rána bolest v podbříšku....ale fakt jakobych měla dostat ale brutálně silnou MS. Divné.....tak jsem koupila jiné ovulační testy a před chvíli si ho udělala.....výsledek viz. foto. Myslíte, že tedy ovulace teprve bude? A ta brutální bolest dělohy může být od toho? A pokud tedy teď teprve ovulace bude, jak nejlépe postupovat, abychom šanci na těhotenství zvýšili? Sex dnes? Sex zítra? Sex dnes i zítra? Nebo radši i víckrát za den? PS: Omlouvám se, že to dávám sem i do deníčku....nevím kde je rychlejší odezva a ráda bych věděla co a jak než přijde chlap z práce....jak zpívá klasik Nohavica, můj chlap je na tom tak, že "co není stopro to ho vždycky zkoli" :-D Takže musím vědět, co mu říct :-D

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Holka, ty se z toho zblaznis.
    Nechci te urazet - sama jsem ještě nedavno byla na tvem miste... Ale proboha, pokud se to bude mit povest tak se to povede.. vim ze ti to prijde asi hloupe, ale ikskrat jsem to mela vypocitane a houby! Nehlede na to ze sex ani desetkrat denne ti nezaruci ze se to povede - naopak co jsem vzdy cetla nebo slysela je nejlepsi sex třeba co druhy den, protoze ty spermie potřebují nejak dozrat, chlap taky neni stroj.. a nejde o sex podle kalendare, ale.. jakmile to zacne byt povinnosti, i ten sexualni zivot jde tak trochu do haje.
    Znovu pisu - vlastni zkusenost, tak to neber ze spatneho konce. Jen vim co to obnasi a po case zjistis ze takove stresy jsou stejne k nicemu.
    Pokud se snazite dyl, je lepsi konzultace s lekarem.
    Kolik je ti let a jak dlouho se snazite?

  • Já takto na sobě vždy poznala ovu. Bolest podbřišku a celého spodku. Ani jsem si nemusela dělat ovu testy, které mi navíc nikdy nevyšly pozitivní. Ale někde jsem četla, že pokud je alespoň část druhé čárky stejně silná jako ta kontrolní, test je pozitivní. Sex jsme měli vždy v době ovu při oněch bolestech a i den na to. Otěhotněla jsem. To, že to nedopadlo je věc druhá.

  • Ahoj,dnešní test vypadá že je pozitivní,uvidíš jaký bude zítra.Ano,bolesti mužou souviset s ovulací,taky sem to ted měla...teda ale to byl masakr :-D Co mužu poradit,zobej tu kyselinu listovou a sex je nejlepší mít obden.Tak držíma palečky.

  • Dle testu...ktery je jasne pozitivni muze byt ovulace kdykoli do 2 dnu...dle bolesti cekej asi spise drive nez pozdeji. Takze klidne sex dnes i zitra nebo pozitri...a uvidis. Ja mela test pozitivni a bolesti velike...ale ja to spise poznala podle mereni...protoze dle bolest jsem vedela kdy asi nastane ovulka a teplota mi to jen potvrdila...jakmile mi stoupla..vedela jsem ze uz probehla.

  • U mě bolest podbřišku (trvající vždy cca 4h) znamenala probíhající ovulaci. Ovu mi probíhala vždy zhruba 12-20 h po pozitivního ovu testu. Od ovulace je vajíčko ještě nějakou dobu oplodnitelné (bud spermiemi z předšlého sexe které tam na něj čekají nebo spermiemi ze sexu který bude následovat z čehož vyplívá že, sex obden v období ovulace by měl být dostačující.Nedoporučuje se sex vícekrát za den - spermie nestačí dozrát a sperma není příliš kvalitní. Jinak podle mě tvuj ovu test je jasně poztiviní - tudíž ovu by mohla být někdy v noci nebo zítra.:-)

  • Co se tyče těch testu ti sice neporadím , ale pokud chceš otěhotnět a soustredis se na to kdy mas plodné dny a ovulaci tak místo tehle testu zkus mens. Kalendář jako aplikaci do telefonu on ti sám vypočítá a a ukazuje kdy ti začínají plodné dny kdy mas ovulaci a z vlastní zkušenosti mužů říct ze jsem díky tomu 2x otěhotněla :) je to pouze rada ze zkušenosti takže snad ti to díky tomu vyjde :) držím palce !

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist