Ovulace ze dvou vaječníku

Otázku položila: Bývalá uživatelka #182792 14.10.2021 20:40

Hezky den, jsem asi 4 týdny potratů v 6tt a s manželem jsme měli sex,vše bylo OK, další den jsem šla na plánovanou kontrolu a k mému zděšení mi říkala doktorka ze na právem vaječníku práskl folikul 24mm a na levém je folikul 21mm ,což mě úplně vyděsilo, doma máme dceru 27 měsíců a určitě nechceme dvojčátka, můžete mě někdo uklidnit ze na to není až taková šance ? Ze je šance ze se narodí jedno, v případě otěhotnění ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak nevím, ale na utz by doktorka viděla jen folikuly, ale ještě neprasklé, když ví i jejich velikost. Po tom, co prasknou, už rozhodně vidět nejdou, natož změřit. Proběhlá ovulace se pozná z utz jinak. Takže sex proběhl možná i pár dní před ovulací, což teoreticky snižuje možnost otěhotnění.
    Navíc dle své zkušenosti z reprokliniky vím, že dozrálý folikul nutně neznamená, že obsahuje vajíčko. A i kdyby, šance, že by se podařilo oplodnit dvě vajíčka v jednom cyklu, není zas tak vysoká.
    A kdyby bylo "nejhůř", myslím, že existuje i nějako jako úprava vícečetného těhotenství, ale asi se spíš používá při více embryích.
    Ona si nakonec příroda poradí sama, držím palce, ať to dopadne podle vašich představ ;-)

  • dzusinka14.10.2021 21:50

    Není to až taková šance :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist