Ovulace

Otázku položila: Anonymní uživatelka #48082 15.1.2012 9:20

Ahoj holky... Sem asi krapet mladší než vy.. Rozhodně nemám v plánu otěhotnět, ale proste by me zajimalo jak se vypočitáají ovulační dny.. Našla sm si nějakou stránku kde mi to nějaká kalkulačka vypočíta... Ale ja se v těch jejich názvech nevyznám.. Kdy mi MS začala jasný.. Ale délka MS cyklu .. to doopravdy nevim.. jak to zistím atd..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj, metoda výpočtu plodných dnů podle kalkulačky je velmi nepřesná a mohla by vést k nežádoucímu otěhotnění. délky ms cyklu se obvykle bere nejdelší a nejkratší a podle toho se vypočítávají plodné dny. pokud opravdu chceš zjistit, kdy plodné dny máš, tak je dobré sledovat hlen,a eventuelně měřit bazální teplotu.
    vypočítat plodné dny by se dalo: od nejdelší délky cyklu odečteš 13 (délka luteální fáze 14 dní - 1 den na životnsot vajíčka po ovulaci) a to bude poslední plodný den, od nejkratší délky cyklu odečteš 19 (14dní od ovulace + 5 dní životnosti spermií) a to bude první plodný den. je to ale velmi orientační.

  • Doufám, že nechceš spoléhat na metodu plodných a neplodných dnů :-D

  • Ahoj anonymní,
    délka cyklu je od prvního dne ms do následujícího prvního dne ms, standard je 28 dní. A ovulace je většinou v polovině toho cyklu, plus mínus 14. den a dva dny okolo. Ale každá žena je jiná a každá žena to může mít jiné dny :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 215 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist