Ovoce při kojení?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #42566 12.12.2011 14:24

Ahoj, nemáte zkušenost? Nevím jestli si můžu dovolit jíst jablka a jižní ovoce (mandarinky, pomeranč) při plném kojení??

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já jím při kojení jakékoliv ovoce. Dokonce i citron.
    Pokud se bojíš, že se osype. Zkus si nějakou dobu (třeba týden) zapisovat co jsi jedla a pokud se ti osype budeš vědět po čem to bylo.

  • Martasek8912.12.2011 14:29

    Vitamíny jsou potřeba, proč by ses omezovala ? :D

  • jabka urcie muzes, a to ostatni musis zkusit, pokud se ti mimi osype, tak to proste jist nebudes. ja mohla cokoliv a male se nic nestalo.. to musis zkusit

  • Na začátku kojení se doporučuje max. jablko, banán, hroznové víno. "Dráždivé" ovoce jako grepy, pomeranče, citrony apod. opatrně po kouskách od 3.týdne kojení.

  • Ahoj. Záleží také na tom, jestli ty a nebo otec dítěte máte sklony k alergiím. Já např. držím od porodu hypoalergenní dietu, abych v naší malé princezně nevyvolala reakce a spuštění alergiím - atopickému ekzému. Všeobecně se nedoporučuje tropické ovoce. Prostě to co je z našich lesů a hájů by nemělo dělat zle. Ale...pokud to nevyzkoušíš, tak to nezjistíš.

  • záleží jak je tvoje miminko staré, ja už jím všechno a malému nevadí nic, ale když byl malinkej tak hrozny ho dost nadýmali, tak jsem se jim vyhýbala - pro me to bylo utrpeni. ale malému je půl roku a všechno jsem začala jíst až když mu byli tři měsíce tak jsem to postupně zkoušela a ted už to neřeším vůbec, můžu si dát i kafe občas a nic mu to nedělá.

  • Já se držela doporučené nenadýmavé diety, neb malý trpěl šíleně na koliky...Skoro jsem nejedla a bylo to úplně zbytečné...koliky měl i tak..Měla jsem chuť na kyselé ovoce - pomeranče, mandarinky a tak jsem si i dopřála, ale malý se neosypával..musíš vyzkoušet...strava by měla být pestrá, aby ti něco nechybělo...já začala trpět strašnými migrénami a stavy, kdy jsem přestávala vidět kusy obrazu....nekdy po šestinedělí,..až jsem skončila na neurologii...na EEG ani očním nic, až mi doktorka doporučila zkusit vápník a magnézko. Jakmile jsem začala pít rozpustné šumáky, tak to ze dne na den ustalo...když jsem se divila, že přeci užívám Gravital, tak se mi v lékárně vysmáli...ve vitamínech je těch minerálů žalostně málo..to jen na okraj, že v kojení strácíš hodně látek, je třeba je i uměle doplnit...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist