Otěhotnění po zamlklem těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #184079 24.2.2019 21:11

Zdravím dámy, jsem tady nová. V pátek jsem byla na kontrole u gynekologa v 10+4. Bohužel miminko se přestalo vyvíjet a musela jsem na revizi. Doktor mi doporučil počkat do další MS a můžeme se začít znovu snažit. Ale na tohle těhotenství jsem čekala víc než dva roky. Jak dlouho po revizi vám naskočila ovulace a podařilo se vám znovu otěhotnět? Povedlo se to některé už třeba v šestinedělí? Čtu různé názory... Že se má čekat půl roku apod. Kdy se to povedlo vám a bylo vše v pořádku? Mám strach, že když budu čekat dlouho zase nebudu mít ovulaci a otěhotnět se mi jen tak nepovede. Normálně mám totiž cyklus dlouhý asi 47 dní a víc. A asi jen 1 ze 3 je ovulační.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • WojKa24.2.2019 21:51

    Osobně zkušenost nemám, ale mám kamarádku, která má za sebou ZT, po revizi a šestinedělí měla přesně po měsíci normální ms a další už nepřišla. Přeji hodně štěstí.

  • Také jsem byla na revizi po ZT a po druhé menstruaci jsem otěhotněla (cca 2 měsíce od revize). No a za týden mám termín porodu ;-). Celé těhotenství probíhalo tak nějak normálně :-)

  • Ahoj, taky se nám přestalo mimi vyvíjet byla jsem na revizy. Chtěla jsem počkat aspoň 2 měsíce. Ač příroda chtěla jinak otěhotněla jsem hned :-D

  • Jsem teď v podobné situaci. Vlastně jsem zamlklé těhu měla v 8tt a to v roce 2017 počkala jsem 3 měsíce a zase se o Mončo snažila. Povedlo se nám to až v říjnu 2018 a já byla tak šťastná protože už je mi 38 a dá se říct že mi ujíždí vlak.Vše probíhalo skvělé miminko rostlo a na účtu vše ok. Až do prvního screeningu ve 12 TT kde z krve vyšlo ryziko že bude miminko mít vrozenou vadou. Pak následoval odběr plodové vody a v 17 TT se potvrdil Dawnův syndrom.Jsem týden po porodu(potratu) a zase na začátku. Je to nejtěžší věc co jsem kdy zažila a říkám si zda vůbec ještě můžu donosit zdravé dítě. Čas je neúprosný a člověk nechce čekat dlouho aby se zadařilo co nejdříve. Také mám dlouhé cykly a také mám hrozný strach že to zase dopadne nedobře. Přeji ať vše u vás má lepší konec a nevzdávat to je asi dobrý začátek.

  • být tebou,skusím třeba gynex,nebo kontryhel na spravení cyklu,pak asi měřit teplotu,ať víš,jak bude ovulace. I po té revizi se ti může vše změnit,jak cyklus,tak ovulace,uvidíš sama,nemusí se vše vrátit do zajetých kolejí. Já mám také po zamlklém,i když jsem si řekla,že se pokusím hned,kvůli věku,čekala jsem 10 měsíců,než se zadařilo. Teď jsem 23 týden,vše ok,tak snad už to i dotáhneme do zdárného konce :-) držím palce.

  • Pred rokem jsem si prochazela tom samym. Rr mi tenkrat doporucil pockat tri menstruacni cykly a pote pokud se na to budu citit (psychicky) se muzeme ipet snazit.
    Rika ee, ze po revizi je pohnojeno, podarilo se nam hned ten prvni cyklus, kdy jsme se zacali snazit:-)

  • Po prvnim ZT v 9tt a nasledne revizi jsme cekali 3 mesice, podarilo se hned na prvni pokus po tech 3 mesicich, bohuzel ve 12tt opet ZT a revize. Dalsi pokus jsme nechali po 6 mesicich (mezitim jsme si prosli vsema vysetrenima, zda je vse u obou OKi - nastesti je to v poradku). Momentalne jsem 30tt a verim, ze uz nas nic spatneho nepotka a dojdeme az do konce. Zpetne ale musim rict, uz bych ale do revize nesla (prece jen je to operace a zasah do tela, tu prvni mi udelali nedostatecne a do dvou dnu jsem pro masivni krvaceni lezela na operaku repete), nechala bych to radeji na prirode - bohuzel mi tehdy nebyla nabidnuta jina varianta. Mohu doporucit na FB skupinku Zamlkle tehotenstvi - najdete tam zeny, ktere si tim tez prosly a prochazeji, vyslechnou a poradi dle vlastnich zkusenosti a clovek se v tom neciti tak sam. Mne tehdy obrovsky psychicky pomohly.:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist