Otázka pro koňáky!!!

Otázku položila: vanessa-problem 19.2.2011 13:28

Zajímalo by mě, jaké měsíční náklady bych přibližně měla s chovem jednoho koně. Jednalo by se o dospělého koně, podestýlka sláma, krmení seno a oves či granule, kovář, veterinář... Měla bych ho ustájeného doma. Budu ráda za každé info. Jednotlivé náklady můžete i rozepsat ať mám větší přehled. Díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • full.avl19.2.2011 13:42

    průměrné náklady na jednoho koně se pohybují kolem 2500 tisíc (to se týče jen stravy toho nejduležitejšího). Pokud máte svou podestýlku tak to vyjde i možná na miň. Pokud koník nijak nebude nemocný tak veterináře nepotřebuješ. Ale jak mile nastane problém,tak se to může vyšplhat na několik tisíc či statisíc. Pokud máte doma psiska a kočky, musíš nechat naočkovat kvůli tetanu, pes i kočka by lehce mohli k němu přijit.
    vždyť si stačí jen spočítat co vody vypije jeden kůň vody, pokud máte svou vlastní studnu tak dobré, pokud státní či městkou tak ty náklady ještě budou vyšší.

  • Největší náklady na koně jsou hlavně při vlastním pořízení, kdy se musí kupovat postroj a vše kolem jezdectví, tedy i lekce jezdectví (pokud tedy má sloužit i na ježdění), zajistit si odvoz koně domů a samozřejmě zaplatit veterináře (vstupní prohlídka, naočkování podle drahoty veterináře kolem 2000kč). To vyjde na několik desítek tisíc (samozřejmě se dá hromada věcí koupit přes bazar, tak to vyjde levněji). Jinak pokud je k dispozici vlastní výběh (větší zahrada), možnost případně i nasušit seno do zásoby z vlastních zdrojů (stejně jako jablka, mrkev či jiná zelenina), tak to vyjde cenově v podstatě jako jeden další člen rodiny.

  • Souhlasím, je to dost finančeně náročný. Podívej se na ifauna.cz tak to bylo řečeno nesčetněkrát :D

  • Pokud byste na něm měli šetřit, tak si koně určitě nekupujte. Ono je totiž potřeba pamatovat na to, že kůň je mnohem větší a těžší než člověk a tím pádem toho taky víc sní. Pokud byste hledala krmivo, tak mohu z naší zkušenosti doporučit Energys - https://www.energys.cz/krmiva.php :) Naši koníci po něm mají plno energie a krásnou, lesklou hřívu :)

  • donalabuznice20.11.2019 14:32

    No vlastnit koně opravdu není pro kde koho, pokud chceš pro něj opravdu kvalitu, tak se to prostě prodraží. I taková podestýlka není zadarmo, já ji kupuji přes https://www.pelety-premium.cz/podestylkove-pelety/ pro všechny moje zvířata a občas mi to leze do peněz, protože vedle koně máme i králíka a dvě kočky.

  • Dorotka3723.5.2021 10:58

    Pěkný den. Já bych řekla že takové základní náklady tak kolem 3 000 Kč/měs. Ale je otázka co všechno do toho započítáš...Můžeš kouknout třeba zde https://equestrians.cz/483-krmne-doplnky-pro-kone kolik orientačně stojí krmné doplňky pro koně a zkus si to podle toho zpočítat. Jezdectví není levný koníček, ale je moc krásný a pokud miluješ koně, tak určitě nebudeš vynaložených prostředků litovat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist