Opravdu vitamíny pomáhají na lepší spermiogram?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #104895 30.11.2016 10:55

Holky, třeba máte zkušenost. Manžel je v tomto hroznej :-( V srpnu 2014 byl na spermiogramu, vyšla mu asthenozoospermie - spermie jsou, ale jsou tam jen progresivně pomalé a ještě je velké procento špatných. No v polovině října jsme byli v Caru, že když to klapne na 100%, mohli by jsme počít přirozeně, ale není to jistý a tak že půjdeme na ivf.Hned za tři týdny jsem našla dvě čárky :-) Malýmu ted bude 17m a chceme druhé dítko. Sice kojím, ale dle testů a BT ovuluji a LF je deset dnů, vše v pořádku. Manžel ted na IVF nechce, slíbila jsem mu, že ho nikam nepoženu, že už dítě máme. Od března bral vitamíny. Ted mu došly a odmítá jíst další balení, že když to vyšlo bez nich poprvý, vyjde to i podruhý :-( Na kontrolní spermio ho asi taky nedostanu. Takže dotaz zní - má některá z vás vyzkoušeno, že se pi dlouhodobém braní vitanínů E, selen a zinek opravdu spermiogram zlepšil. Děkuji. Asi mu navrhnu, že pokud nebudu brát ty vitamíny, přinese mu Ježíšek poukaz na spermiogram :-)

  • 30.11.2016 12:21:57 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • na dobrý spermio je potřeba aby měl chlap dostatek pohybu, byl fyzicky v dobré kondici, měl dobrou a pestrou stravu (které nahradí vitamíny v doplňcích mnohem líp!) a byl v psychické pohodě=bez stresu. po třech (a více) měsících by se mělo zlepšit i spermio. místo vitamínů by ch spíš zvážila aspoň částečnou změnu vitamínů, nestresovat ho snahou o otehotnění (prostě to odložit na neurčito) a oba se zajímat o dostatek zdravého pohybu. má pravdu, že když to šlo jednou, půjde to znova;-) teda pokud mezitím jeden z vás nějak vážně neonemocněl...

  • Můj chlap ze začátku taky bojkotoval vitamíny -my ale měli spermiogram tedy v pořádku,takže trochu jiná situace,ale dr mu řekla, že pokud chce mít pocit,že pro spermouše něco dělá, má jíst řapikatý celer, mít dostatek pohybu a před sexem si dát kafe :D No jedl to jak bombony,do mě by to teda nedostali ani omylem :D Ale dočetla jsem se,že to na spermie dost pomáhá,zkus vyhledat přírodní produkty, všechny tyhle látky se dají získat i ze stravy :)

  • já koupila Fertilan (po dvou potratech) a je tam snad vše, co může chlap na podporu pozřít, myslím že i ten maca cosi (nevim co to je)...:D každopádně po dvouměsíčním braní spermie vydržely přes 3 dny a stihly mě oplodnit, což jsme ten měsíc úplně nechtěli, chtěli jsme se snažit až další měsíc...no ale samozřejmě jsem ráda, nejšťastnější :)

  • Borlova30.11.2016 12:22

    Nám když se nedařilo s Daníkem a Jirkovi vyšel spermiogram lehce podprůměrný, tak jsme nasadili všemožné vitamíny a nakonec se zadařilo :-) Ale já mám takový dojem, že ten spermiogram mu ovlivnila borelióza, kterou prodělal. Ale těžko říct, třeba mu ty vitamíny pak fakt pomohli. Ale jinak je řidičem autobusu a před Natálkou žádné vitamíny nebral a zadařilo se skoro hned. Hele a to další balení vitamínů máte už doma? Jestli ne, tak třeba kdyby jsi mu to koupila k Vánocům, tak by to pak třeba zobal, když už by to bylo koupené ;-)

  • sono230.11.2016 13:44

    Aj tak to nezistíš, keď ti nechce ísť na spg. A nechce brat vitamíny. Veď čo mu to dá, to sú vitamíny dobre celkovo na imunitu. Ja si myslím, že niečo zlepšiť určite môžu akurát morfologiu nie. A tá je dôležitá kľúčová. Teda aj pohyb bez neho to nejde . Dva roky sú dosť dlhá doba, nebolo by odveci zistiť.g ako na tom je. Ale taK, na toto musia byť dvaja. Asi tak druhé dieťa veľmi nechce. Takže by som ho nenútila a nechala to na osud proste sa milujte a hovoto.

  • já bych to poukazem teda neřešila, tím ho spíš naštvete a zkazíte mu Vánoce..musíte chtít oba a oba pro to něco udělat, ne aby jeden druhého k něčemu nutil. Proč se nedohodnete, že to několik měsíců zkusíte bez vitamínů, třeba to zrovna vyjde..A když se nezadaří, tak teprve potom třeba kontrolní spermiogram. vždyť se dnes odběr dá udělat i doma, není třeba nikam extra chodit..

  • S těma vitamínama je to asi různé....Manželovi vyšla v květnu oligospermie - nízká koncentrace 3,9 mil./ml. Koupila jsem fertility blend pro páry a k tomu selzink a čaj z kotvičníku a v červenci byl na kontrole - výsledek sice opět oligospermie, ale koncentrace 10 mil/ml. Měli jsme obrovskou radost, že vitamíny pomáhají, ale otěhotnět se stále nepovedlo... V září jsme absolvovali IUI a první šok - koncentrace 4,6 mil./ml. V říjnu druhé IUI - výsledek ještě horší - 2,4 mil./ml + navíc stejně jak píšeš nepohyblivé, špatně tvarované..... Přitom vitamíny bere od toho května pořád v kuse, sem tam jsme obměnili fertility blend za fertilan a místo kotvičníku macu, ale prostě vitamíny průběžně od května užívá a výsledky poslední dobou čím dál horší.... Takže za to pravděpodobně může i stres a všechno dohromady. Jinak sportujeme, životospráva celkem ok, váha v normě..... :-( Fakt asi záleží případ od případu, někomu vitamíny pomohly k mimi třeba hned a někomu to ten spermio prostě asi nezlepší......

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 240 otázek, kterým se dostalo 271 634 odpovědí a 409 762 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist