Opakované záněty močového měchýře a vaginální výtok

Otázku položila: Bývalá uživatelka #11191 26.2.2011 7:08

Ahoj děvčata, chtěla jsem se zeptat, zda některá nemáte zkušenost s mým problémem. Opakovaně se mi vrací zánět močového měchýře, který léčím brusinkami od Swissu (antibiotika mi už nezabírají) - vždy mám na chvíli pokoj, ale pak se to vrátí, navíc trpím slabým bělavým výtokem, který nesvědí, nepálí, antimykotika na něj nezabírají. Napadlo mě, že by tyto dva problémy mohly souviset a je třeba je zaléčit oba, ale vůbec nevím čím. Můžete mi prosím poradit? Děkuji.

Díky moc všem za odpovědi. Nakonec jsem dostala radu, představte si, od mé kadeřnice :) Její tchán je léčitel a ona měla stejné problémy, takže mi doporučila měsíčkovou kúru - ráno a večer šálek čaje z měsíčku lékařského (sypaný čaj) - musí to být první a poslední věc, kterou ten den pozřete a k tomu výplachy pochvy ze stejného čaje také ráno a večer - může být silnější odvar, než k pití. Zatím jen piji, pač sem se tam dole zrovna "rozbila" :), takže s výplachy počkám až po menzesu. K tomu čistím močové cesty brusinkami, takže mega očistná kúra. Pak vám řeknu, jestli jsem byla úspěšná :) Když nepomohla doteď chemie, tak bylinky by mohly :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, já jsem ten zánět močáku měla 2x. Po poprvý normal. léčba antibiotikama, za 2 měsíce jsem chytla chřipku a po chřipce zase močák a zase antibiotika. Nevim no. Teple se oblíkej :-)

  • Ahoj. Samozřejmě, že to může souviset. Já se nikdy nenastydla tm dole, ale zánět močáku jsem měla třikrát. A samozřejmě, když to léčíš antibiotikama, tak je to blbý na mykózy v pochvě a je třeba preventivně brát nějaké laktobacily, plus nejlépe i antimykotika. Takhle - říkáš, že ti to nezabírá, ale řekla bych, že spíš léčíš špatně. Já na kvasinky trpím osm let a pořád se mi vrací, ale vždycky je dokážu na chvíli vyléčit. Buď tedy s gynekologovou pomocí, který mi teď už pravidelně předepisuje globule (ani nevím, jak se jmenujou, sou průhledné, jakoby želatinové) a ty jsou vysloveně na desinfekci pochvy. Ty beru preventivně nebo když cítím akutní problém. Přírodní desinfekce je také tea tree oil, který můžeš nakapat na tampon a zavést do pochvy na dvě až tři hodinky. Plus je dobré brát zinek - zpevní se ti sliznice, u mě to konečně (po cca ročním užívání) začíná docela fungovat. A ty brusinky - jsou skvělé, ale ber je i preventivně, nejen když se léčíš. Já vždycky, když cítím kvasinky, okamžitě začnu brát brusinky, hned. Od té doby se mi močák nikdy nevrátil a jsem za to opravdu vděčná. A samozřejmě strašně moc pít.
    Jinak první pomoc na kvasinky je taky Rosalgin - výplachy. Opět desinfekce, to mi hodně pomáhá, ale nedá se to brát jakože dlouhodobě, protože tím ty kvasinky úplně vymýtíš, ale ony tam sou potřeba alespoň nějaké a pak se tam vrací a zase se snaží uchytit, tak se rychleji množí. Pokud na to trpíš, je dobré úplně vysadit sladké - na tom se živí, když nebudou mít co "žrát", nebudou se množit. A samozřejmě bavlněné prádlo a mycí prostředky speciální z lékárny (s tea tree) nebo alespoň Lactacyd z drogerky. Všechno tohle je prevence jak kvasinek, tak s nimi souvisejícíchzánětů močáku. Snad jsem ti poradila aspoň trochu.

  • ahojky s tím bojuji už půl roku.....v listopadu jsem začla pít čaj urosept...může se pít preventivně a když máš problém tak se zvíší příjem o 2 sáčky...pak užívám echinaceu a vitamínem C a zinkem a mám po problému...objeví se vždy tak 1den a pak zmizí v mynulosti se to objevovalo třeba na týden a taď už skoro ne nebo vůbec ne....

  • Navrhuji nějaké alternativného léčitele, moje babička trpěla celej život (cca 45let) migrénami a záněty močového měchyře, takže běhala po doktorech s každým problémeme za jiným lékařem. Pak se o svém problému zmínila před paní ke které chodí na lymfatické masaže, která je i nějakou čínskou léčitelkou či co a ta jí řekla že to spolu souvisí, že ty špatně fungující ledviny ochlazují játra která pak nefungují tak jak mají a proto má ty migrény! takže ji doporučila nějaké bylinky, teplou vou s citronem každý rano a babča ma pokoj už víc než dva roky od všech zdravotních problémů. takže pokud máš víc než jeden zdravotní problém zkus ho konzultovat s někým kdo se zabýva celostní medicinou. jinak brusinky s lactobacily podle me nemužou uškodit ale radši bych to zkonzulovala s nějakým odborníkem.

  • V takovém případě bych asi zašla k doktorce, aby ti vyšetřila moč, případně ti udělala odběr krve. Většinou pokaždé vyléčím zánět urovalem od valosunu, ale jednou se mi taky stalo, že jsem zánět vyléčila, po týdnu se mi zase vrátil a už mi ani uroval nepomohl a musela jsem k doktorce a dostala cotrymoxazol. No a nebo když se záněty často opakují, tak klidně vyzkoušet nějakého léčitele

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 738 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist