On-line předporodní kurz

Otázku položila: Bývalá uživatelka #175923 8.2.2019 15:23

Řeším kam na předporodní kurz. Všude je to v blbé časy, mimo vycházky (jsem na neschopence), dopoledne. Abych si kvůli jednomu dnu v týdnu přehazovala vycházky na dopoledne, když je zbylé dny nevyužiju a odpoledne, kdy jsem zvyklá chodit s chlapem na nákup a ven se psem budu sedět doma, to mi připadá na palici. Takže jsem našla on-line kurz, dvě lekce zdarma a dle nich to vypadá dobře. Co ale řeším, že si doma asi těžko nacvičím manipulaci s dítětem, která se běžně na předporodních kurzech cvičí s panenkama. Přebalování, koupání apod. Jaké máte zkušenosti? Je to opravdu takový problém? Je ta manipulace probrána na běžném kurzu kde si to zkusíte tak, že Vám to něco dalo. Nebo je to stejně pak s dítětem úplně jiné a tudíž mi nemusí být líto, že bych si to nezkusila?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • :-) J:-pemné zrození má i online kurz.. Moc doporučuji vydat se tímto směrem ;-)

  • buccaneerka28.2.2019 17:18

    Já teda nevím, ale co se týká manipulace při koupání, tak mi stačilo, že mi ukázaly sestřičky v porodnici po porodu, jak malou okoupat. Stejně si pak najde každá maminka způsob, jak jí to vyhovuje.

    Ale co se týká těch vycházek, tak podle mě nemusíš nic přehazovat. Pokud jsi PN v souvislosti s těhotenstvím, tak jenom řekni doktorce, že v dané časy budeš na předporodním kurzu, ona si to zapíše, a kdyby ti přišla kontrola a volali jí, tak bude vědět, že jsi na tom kurzu. Takto to přece chodí, když jdeš v rámci nemocenské například k jinému doktorovi - taky kvůli tomu neměníš vycházky.

  • Já chodila na super kurz do nemocnice a taky jsme se tam v rámci kurzu dostali na obhlídku porodnice :) což při on-line kurzu není. Online kurz nemusí být špatný ale myslím, že nemůže nahradit osobní přístup a možnost otázek atd. Navíc při našem kurzu bylo v ceně i 3x týdne cvičení a 1x plavání a to taky bylo fajn. Jinak k otázce vycházek, tak my jsme se v kurzu zapisovaly při příchodu porodní asistence a kdyby jsme měli v tu dobu kontrolu, potvrdila by nám účast na kurzu, která je s těhotenstvím a důvodem neschopnosti spjata, takže cajk. A k otázce zda je důležité si vyzkoušet manipulaci s dítětem např. při koupání, tak to jsem si prakticky zkoušela až se sestřičkou a svojim dítětem v porodnici a není to nic co byste i bez nácviku nezvládla. Já se spíš "bala" porodu, takže mi na kurzu přišlo nejlepší, že jsem se pak spíš těšila a vnitřně byla klidná, že jsem pro to něco udělala. Měly jsme výbornou porodní asistentku na kurzu a říkám, že až budu čekat druhé, tak přijdu zase a spoustu věcí pochopím až teď, když už jsem je jednou prožila... Přeji hodně štěstí ;-)

  • terryk8.2.2019 18:13

    Nás třeba na předporodním kurzu nikdo nic moc neucil. Bylo to ryze o tom, jak bude probíhat porod, jaké jsou možnosti analgezie, jak správně dýchat, kdy jet do porodnice, co si do ní vzít, jak se starat o dítě. Žádný držení nebo přebalování jsme netrenovali. To bývá až součástí programu na šestinedělí. Stejně jako nácvik kojení. Za mě předporodní kurz byl přínosný jen v tom, že jsem si prohlédla porodnici a sály a věděla, kam jít, až bude nejhůř. Jinak nic moc.

  • Ja tedy na predporodnim kurzu nebyla. Nyla jsem rovnez na PN a kurzy byly v dobe, kdy jsem nemela vycházky. Ja si to overovala na prislusne správě (kdyby mi v te dobe prisla kontrola) a bylo mi receno ze potvrzeni od Pa ktera kurz provadi jim nestaci (nebot k rr musis ,- z důvodu zdravotni ci na kontrolu), kdezto tento kurz je nepovinny, takze hsem mela smulu a na kurz nechodila.
    Navic bych rekla, ze je zbytečný -manipulaci s miminkem (včetně technik kojeni) me brz problemu ukazaly v porodnici sestřičky (krome jedne, ktera byla ale neprijemna na veechny)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 502 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist