Omluva svědka u soudu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #414463 22.9.2021 6:12

Zdravím prosim nemate nekdo zkusenost s omluvenim svedka u soudu? Byla jsem predvolana jako svedek k soudu ale kvuli pracovnim zalezitostem kde si predvolavaji me jako za firmu v pripadu na kterem jsem drive cca pred rokem pracovala. Posilala jsem v dostatecnem predstihu omluvu k soudu ze na pripadu jiz nepracuji a resi ho jiny zamestnanec a ja sem aktualne na materske a pripad uz si stejne nepamatuji. Uz je to mesic a od soudu neprislo zadne vyjadreni. Mam to tedy brat ze je to vyreseno a nemusim tam chodit? Nebo soud musi poslat nejake vyjadreni k omluve?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik22.9.2021 8:00

    Aby ses nedostavila k soudu, musíš mít opravdu vážné důvody, jinak jsi povinna si uspořádat věci tak, aby ses k soudu jako svědek dostavila. I přes omluvu, na kterou ti soudce ani neodpoví, se k soudu dostavit musíš, jinak ti hrozí, že se pro tebe dostaví policie a ještě ti hrozí pořádková pokuta do 50.000,-.

  • rozdělila bych to na dvě věci:
    1.to že si nepamatujete - něco asi ano a i to může být pro soud podstatné. a je důležité proto výpověd učinit a k soudu se dostavit.
    2.omluva u soudu projít může třeba i z důvodu neodkladné péče o malé dítě. ale tam je otázkou, zda se kvůli vám nebude jednání (a třeba i zbytečně) odročovat. a to doporučuji kontaktovat přímo soudce a na tomto se sním domluvit jak by se to mohlo, pro vás schůdně, vyřešit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist