Oligospermie a otěhotnění

Otázku položila: Anonymní uživatelka #331865 21.2.2020 10:17

Ahoj holky, mám dotaz. Je zde některá z vás se zkušeností, kdy chlap měl dle spermiogramu - oligospermie, jedl doporučené vitamíny od doktorky a po nějaké době se vám stejně podařilo normálně otěhotnět - ale můj hlavní dotaz je - že miminko se vyvíjelo v pořádku nebo to nedopadlo a musely jste na revizi? Děkuji za odpověď. :-)

Ahoj, všem moc děkuji za odpovědi. Asi jsem to blbě popsala, můj hlavní dotaz zněl trošku jinak. Právě se nám podařilo i přes tento problém přirozeně otěhotnět, ale šlo mi o to, zda je zde někdo, kdo po otěhotnění donosil zdravé mimčo nebo to skončilo revizí apod.? Chápu, že revizí to může skončit kdykoliv i u zdravých párů. Momentálně jsem 4-5 týdnu a k doktorce půjdu nejdříve až budu v 7 týdnu. Děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky. Mam pocit ze na takové otázky ti tady odpověď nikdo nedá.. protoze mi přijde že je tu většina co otehotnela prirozene nebo s tím neměli az takově problémy.. ale možná to je jen Můj pocit 😉 mohu vědět jaky má přesně výsledek ?

  • Taky nemůžu přispět vlastní zkusenosti, ale znám příběh, kdy muž měl azoospermii a navzdory tomu pár otěhotněl jako zázrakem prirozenou cestou :-)

    Manžel na spermiogram odmítl jít, ja byla po dvou potratech. Začal ale brát Fertilman a nakonec jsem opět otěhotněla a donosila :-) věřím, že ty vitamíny pomohly :-)

  • Ještě bych jen chtěla napsat že my jsme zase resili teratozoospermii.. Na to bohužel vitamíny nepomohli 😐

    Ale jsem si jista ze na oligospermie vitamíny zaberou 😊 pokud teda není koncentrace pod 5 mil 😐 o bych viděla jen na zlepšení výsledků

  • macicekkajik22.2.2020 9:24

    Ahoj, ať přítel dodržuje tyto zásady a spermie se určitě zlepší - jíst doporučené vitamíny, jist zdravě, nenosit těsné džíny, nekoupat se v horké vodě, nepracovat s notebookem na klíně, co nejméně pít alkohol a nekouřit. Na zbytek odpovědět nedokážu, ale když to má vyjít, tak to vyjde. Bohužel záleží na spermii, která oplodní vajíčko a pak na tobě, zda dokážeš dítě donosit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 515 odpovědí a 409 718 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist