Ohledně antikoncepce

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34386 29.7.2011 20:45

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, když jsem začala užívat poprvé antikoncepci a teď ji užívám 4.měsícem (beru 4.platíčko), zda-li se do mě může přítel udělat?! Mám stálého přítele přes rok a sexuálním životem žijeme hodně, děláme to velmi často. On by chtěl už sex se vším všudy, říká že je to pro chlapy úplně něco jiného :) Ale já mám strach, že kdyby se do měl udělal třeba např. několikrát za den nebo 3 dny za sebou, že bych mohla otěhotnět, což teď není pro nás reálné a přeci jenom mám antikoncepci teprve 4.měsíc. Ale nadruhou stranu se mi pořád nechce věčně utírat sperma do kapesníků nebo vyhazovat kondomy. Co byste udělali vy? ...Předem děkuji za odpověď :)

Sex

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mohu se tě na něco zeptat? Hledala sis nějaké informace o antikoncepci? Četla jsi někde něco? Protože jestli ano, pak mě tvůj dotaz udivuje.

    Pokud sis úplně první prášek vzala 1. den MS, jsi chráněná okamžitě, pokud až 2.-5. den MS, pak jsi chráněná po 7 pilulkách. Ale to už je teď jedno, bereš 4. platíčko, takže jsi chráněná dávno, pokud tedy bereš HA pravidelně, tj. že pilulku užíváš každý den a zhruba ve stejnou dobu. Přítel se do tebe může udělat kolikrát chce a třeba každý den, je to úplně jedno. Chráněná jsi i v 7denní pauze, kdy HA nebereš, a chráněná jsi i při MS, tudíž nemusíš užívat jiný druh ochrany.

    Akorát si musíš dávat pozor na některé léky, které snižují účinnost HA, a účinnost snižuje i průjem nebo zvracení, dostaví-li se do 3-4 hodin po užití pilulky.

    Vzhledem k tomuto dotazu bych ti doporučila pročíst nějakou odbornou literaturu na toto téma, nebo aspoň projet net a něco si pohledat, např. dobře zpracováno a výstižne obsaženo je na internetových stránkách www.antikoncepce.cz - kde jinde taky..

  • Muze se do tebe udelat hnedka treba po 3 dnech v prvnim platicku a si chranena teda pokud si vemes tabletku v prvni den menstrace pokud se nepletu... takze se nemusis niceho bat a pritel ma pravd je to neco jineho a i ty to budes podleme pocitovat jinak a zijes si to , muzu se jen zeptat co mas za antikoncepci ?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 722 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist