Odsávačka mateřského mléka

Otázku položila: Bývalá uživatelka #31449 15.1.2012 10:20

Ahoj holky, už jsem tady psala v jedné diskuzi, že mám problémy s odstříkáním mateřského mléka do lahvičky :-( Potřebuji odstříkávám jednou za 14 dnů do lahvičky, protože to chodím do školy a hlídá babička. Rukou to neumím a mám takovou obyčejnou ruční a tou mě pak strašně bolely bradavky a stejnak to skoro nešlo. Mlíčka mám dost. Tak uvažuji, že si koupím odsávačku od Aventu, píšou, že je šetrnější a ty polštářky prs i stimulují. Nemáte s ní někdo zkušenosti? Konkrétně je to Avent ISIS. Ale moje otázka je spíše, protože nová je poměrně drahá a na mimibazaru jich prodávají spousty použitých, tak nevím. Zdá se mi to divné, mít použitou takovou osobní věc a nehygienické. Ale pokud bych to vysterilizovala? Co myslíte vy?

Holky, moc vám děkuji za rady :-) mám jednu na mmb vybranou, tak jdu paní hnedka napsat.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • full.avl15.1.2012 11:46

    Podle mě natom není nic špatného použít používánou z minibazaru apod. Však v nemocnici se ty odsávačky vystřídají za rok na 1000ce maminek ;-)

  • Borlova15.1.2012 12:08

    Taky si myslím že není na tom nic špatného koupit si použitou odsávačku, vždyť jí vydesinfikuješ. Když jsi v restauraci, taky jíš z talířů a příborama se kterýma jedlo milion lidí před tebou. Jsou přeci umyté:-) Taky si budu pořizovat použitou, nepotřebuji mít novou.

  • Já osobně mám obyčejnou .Už moře let starou.Po dvou dětech.Budu si též pořizovat použitou z mimibazaru.Myslím že na tom nic špatného není.:-) Maminky co prodávají jsou dozajista čistotné a dá se to vyčistit .

  • Odsávačka by každopádně měla mít i regulaci sání-jsou šetrnější. Mám také nějaké osobní srovnání, moje 1. odsávačka byla obyč pístová, byla dobrá, pokud mi mléko teklo samo-z jednoho prsu jsem kojila, na druhý prs jsem nasála odsávačku a mléko teklo samo prakticky bez pístování, ale jakmile bylo třeba skutečně odsávat a prsa stimulovat, tak to bylo špatné, šla jsem tehdy do Medely mini elektric, kde jde regulovat síla sání. Nejdříve jsem s ní zkoušela povzbudit tvorbu mléka, pro dítě, které saje neúčinně, a když se kojení nedařilo, odstříkávala jsem mléko do láhve a kojila přes láhev, udržpvala jsem si tak celkem dlouho, ač už dítě z prsu nechtělo. Tou pístovou si to neumím představit.
    Odsávačka a všechny její části (které jsou nějak ve stiku s mlékem) jdou sterilizovat-třeba za pomocí sterilizačního roztoku, fakt s tím není problém. Leckde lze zapůjčit i profesionální odsávačky mléka. Já i tu svou půjčuji a nikdo s tím nemá problém.
    U té elektrické mi teda celkem vadil ten hluk, co vydává, každopádně bych zkusila i odsávání, zatímco dítě pije (pokud to tedy nebude narušovat nepřiměřeně kojení) z druhého prsu, mělo by to jít trochu lépe (zvlášť, když odsávačka lze ovládat jednou rukou). K.

  • Já jsem používala odsávačku od formy Medela. Byla pístová s regulací sání. Používala jsem ji několikrát denně řadu měsíců, abych podpořila tvorbu mléka. Byla jsem s ní spokojená, nicméně, pokud bych měla absolvovat u druhého dítěte něco podobného, zvolila bych odsávačku elektrickou, protože mě z toho manuálního odsávání hodně bolely ruce. Pokud si koupíš použitou odsávačku, tak jí opravdu můžeš dát do sterilizátoru, který jí bezpečně vyčistí a vydezinfikuje. A pokud ho nemáš, doporučuji dezinfekční tablety Milton. Kupují se v lékárně, stojí cca 130,- Kč a je to výborvná věc. Hodně často jsem je používala :o)

  • Mám tu jednu od Aventu, elektrickou, spokojenost, už jí nepotřebuju, kdybys měla zájem, prodám, jen se ještě zeptám manžela, jestli ji nemá v úmyslu schovávat případně pro švagrovou, ale ta bude mít děti bůh ví kdy. Jinak jde na ní regulovat síla sání, mám i baterii, takže jsem s ní nemusela sedět na kabelu, i když je tam samo taky...kdyžtak mohu poslat foto. Je celá v kufříku, takže ji lze snadno i se vším příslušenstvím převážet. Vždycky jsem vše pak dala do sterilizátoru-také kdyžtak k dispizici, polštářky na nahřátí jsou tam také a lahvičky, je to ale používané....

  • Ahoj, já mám koupenou elektronickou odsávačku od Farlinu a je super, odsaje dobře, jemně a rychle, v nemocnici na nedonošencích jsem si půjčovala zn Medela, ta byla taky super, ale ta je drahá i použitá. Avent nemám zkušenost, máme jen lahvičky.
    Ale víš co? V lékárně se dá koupit prostředek na sterilní mytí nádobí pro mimča, tak se neboj koupit použitou.
    Jen odsávej pouze do ulehčení prsou, aby se nedělal zánět prsou, časem se ti to přizpůsobí a bude se tvořit, kolik miminko potřebuje.
    Budeš mlíčko taky zamražovat?
    Jinak přeju, ať ti jde škola dobře ;))

  • ahoj, sice už jsi asi rozhodnutá, ale kdyby jsi to ještě přečetla, já měla od medely standart - prsa mě boleli, od aventu manual, mě nic neteklo (kamarádka spokojená) Pak jsem si koupila elektrickou od medely swing a super, můžu doporučit, jen jsme každá jiná. Každé vyhovuje něco jiného. Měla jsem odsávačku půjčenou od jinech mamin a ničemu to nevadilo, prostě jsme ji vyvařili a bylo to. Jinak nejlépe se mi odsávalo v noci.

  • Ahoj,já používám odsávačku několikrát za den-malá bojkotuje krmení z prsu -už cca měsíc a nemůžu si vynachválit znčka Avent.Sice je dražší-cca 1400Kč-ale suprová.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist