Odpor k sexu od porodu

Otázku položila: Puncka 4.11.2018 7:50

Dobré ránko,
měla bych dotaz hlavně na maminky. S přítelem máme od porodu problém ve společném tulení, prostě v sexu. On by chtěl, ale já na to nemám vůbec pomyšlení, vůbec mě to neláká. Nejsem po porodu čerstvě, je to už půl roku, strašně to utíká. Ze začátku to přítel respektoval. Teď to sice trochu respektuje také, ale občas dochází k hádkám. Já si přijdu taková unavená, malé se tlačá zoubky, tak moc nespinká, v nici je pořád vzhůru a já jsme ráda, když mám chvilku si jenom lehnout. To přítel nechápe. V rámci domácí pohody se mu snažím vyhovět, ale žádné potěšení z toho nemám. Jenom si lehnu a přeju asi, aby byl rychle hotový. On mně vyčítá, že nevyvíjím žádnou aktivitu, že se nesnažím. Nechci, aby to vyznělo, že mě nutí, to ne. Ale spíš jsem z toho smutná já, naštvaná sama na sebe, že mu nedokážu být dobrou ženou. Měla jste některá taky takovou nechuť k sexu nebo jsem nějak zvláštní? A hlavně co s tím mám dělat? Budu ráda za každou radu, protože už fakt nevím. Uvažovala jsem i o psycholožce, ale nevím. Jaký je váš názor?

Holky, nejpreve se omlouvám za pozdní odpověď a chci vám všem poděkovat za rady. Jak tak koukám, tak nejsem v tom sama s tímto problémem. Hodně jsme o tom s přítelem mluvili a zkoušeli různé věci. Dokonce jsme nakoupili i pár hraček a musím říct, že taková masážní hlavice nebo venušiny kuličky jsou fakt suprové. I přítel změnil své chování a spíš se věnuje mně třeba hlazením a masáženi a těmi hračkami a to mě dokáže rozpálit, že bych ho pak snědla za živa :-D uf uf

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • petulinkaa134.11.2018 12:02

    No asi úplně neporadím, protože mě na sex chuť nepřešla ani u jedne dcery ani po porodu (cisarich) naopak byl problém když jsem třeba v tehotenstvi nemohla, že to bylo nepříjemný pri samotném styku :-D Každopádně jak ti pomáhá přítel s malou? protože kdyby se zapojoval a ty si víc odpočinula tak by ta chuť třeba přišla, ale soudím z toho co píšeš, že to je jen na tobě 🤔 hlavně to chce řešit, jako stejně ženská nebude čekat věčne na to až chlap bude chtít když ona bude mít chuť tak ani chlap čekat nebude věčně, nějakou dobu samozřejmě ano jako v těhotenství, po porodu, ale nic netrvá věčně, takže ty by si potřebovala více pomoc aby si byla odpočatejsi a dostala se alespoň k tomu mít sex 1x do týdne - zatím 🤔 mluvili jste o tom?

  • Petrakim4.11.2018 13:43

    Malé dej někomu na hlidani a udělej si čas pro sebe aspoň jednou týdně. Potřebuješ odpočinout, ideálně později i s partnerem prožít samostatně chvilky. Deti jsou zahul, mám sedmimesicni.i když mám občas podobné pocity, sexuální apetit mi roste v momentě, kdy máme častěji svoji chvilku. Cim je delší prodleva, tím min se mi do toho chce. Takže moje rada je svěřit díte na hlidani jednou týdně, odpočinout a tyto volné chvíle pozdeji využít pro tebe a partnera.musite najít čas jen pro vás dva tak, jak to bylo před dětmi. Jde to i při kojení a půlroční už chvíli bez matky vydrží.

  • stupidiack4.11.2018 8:46

    Tvoje situace je naprosto běžná, uklidni se. Jsem znovu těhotná a ze začátku jsem neměla na milování taky ani pomyšlení, raději bych se jenom mazlila a objímala než vyvíjela postelovou gymnastiku. Byla jsem unavená, za celý den jsem toho měla plné zuby a ještě abych k tomu předváděla postelová čísla? Partner se to snažil chápat, snažila jsem se mu vyjít vstříc, ale taky jsem si to neužívala. Teď už je to trošku lepší. Každopádně zpět k tvému dotazu. Po porodu (zvlášť při prvním dítěti) jsi z nového systému kolem chodu domácnosti, kojení a celodenní péče o dítě velice unavená a dokážu si představit, že jediná představa, kdy se vidíš v posteli, je při spánku. Občas se můžeš přemoct a partnerovi vyjít vstříc, i když ty sama z toho nic mít nebudeš. Nevím, jak často sex máte, ale myslím si, že jednou až dvakrát týdně je v dané situaci odpovídající. Tvůj partner by měl pracovat na empatii a trochu se do tebe umět vcítit, ale nemusíme si nic nalhávat, chlapi jsou v tomhle trošku zabednění. :-) Každopádně vytrvej, nic nelámej přes koleno a časem dospěješ k tomu, že si milování budeš užívat i ty. :-)

  • Ja uz jsem dva roky po porodu sekci. Pritel byl chapavy. Jednou 2x za mesic. A byl klid. Ted se casto chytneme, ze je to malo. Ja ale na to nemam chut. Nebo spis se mi nechce. Ale, kdyz uz na to prijde, tak si to uzivam.

  • Kdyz to tady tak ctu,tak v tom uplne vidim sebe.Taky mam stejny problem a to uz jsem po porodu 20 mesicu.Malej uz od narozeni spatne spi,takze dokaze byt vzhuru i kazdou hodinu.Prez den uz spinka jen jednou a to tak 30-45minut a jinak cely den lita a zlobi.Takze jsem vecer rada,kdyz usne a je chvilku klid a ja si muzu nachvilku odpocinout.A na nejakej sex a tuleni nemam ani pomysleni.Po porodu jsem byla sesita ze predu az dozadu,po vnitrnich stehach mi zustaly boulicky,ktery me pri sexu citim.Takze se taky tak jednou za mesic premuzu at neni partner nastvanej.Ale ze by me ten sex bavil,to se teda rict nee.

  • Tak já to mám celkem podobně. Jsem teda už 10 měsíců po porodu a za tu dobu byl sex jen 3x. Vůbec na to nemám pomyšlení a když už jsem svolila, tak jsem si to vůbec neužila. Manžel kupodivu se z toho 2x ani neudělal. Jednou to vzdal sám a podruhý jsem mu po skoro třičtvrtě hodině řekla, že mě to začíná bolet, i když to nebyla pravda. Ale bylo mi to už dost nepříjemný. Doufala jsem, že to alespoň bude rychlovka a ono tohle a v podstatě ve všech třech případech. Taky jeden z důvodů, proč se mi do toho nechce. Čekám, že to tak zase dopadne :( A to jsem si kdysi sex užívala, i když občas trval takto dlouho.
    Navíc ještě máme od porodu oddělené ložnice. Máme pidi ložnici, postel a noční stolky od zdi ke zdi, takže se tam postýlka nevleze. Malá se rovnou z porodnice nastěhovala do vlastního pokojíčku a já tam mám postel. Myslela jsem si, že to bude tak na 3 měsíce, ale ona i v těch 10 měsících vstává třeba 5x za noc. Manžel navíc má rád svůj klid, takže nějaký běhání za ní z ložnice podle chůvičky jsem zavrhla rovnou, abych ho zbytečně neprudila. Nejhorší je, že se mi do ložnice zpátky stěhovat ani nechce :(

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist