Odplenkování

Otázku položila: Anonymní uživatelka #399315 20.5.2019 18:38

Ahoj děvčata,
chtela bych se zeptat, jak u vas probihalo odplenkovani. Asi před 3 tydny jsme dcerce (2roky 5mesicu) vzali pleny. Predtim na nocnik ani wecko s prkynkem chodit nechtela, tak jsme ji je vzali ze dne na den. Prvni den samozřejmě katastrofa. Druhy den lepší a dalsich pár dnu se pocurala treba jen jednou za den. Po tydnu to bylo bez nehod (i ven jsme v klidu chodily a vydrzela vzdy az domu) . Ale teď treti den se mi pocura 2x i 3x za den, vcera se i pokakala. Je mozne, aby takhle udelala krok zpet? Snažím se být trpělivá, ale jsem z toho naštvaná. Dnes se pocurala na navsteve u babicky a to jsem se ji chvili predtim pro jistotu ptala, zda nechce curat a zkousela i posadit, ale rezolutne rikala, ze nechce a chvili na to to pustila do kalhot. Dokonce jsem premyslela, ze ji jeste vratim pleny, ale zase pak nechci zacinat odznova.
Jinak me jeste napadlo, jestli to může mit souvislost s tim, ze ji napuchla stolicka a boli ji to. Ze by ji to rozhodilo? Fakt nevim

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nemám ještě tak velké dítě, ale moje zkušenost je, že když se dítě učí jednu věc nebo něco řeší, prožívá a tak... tak jiné jakoby zapomene, zakrní v nich apod.
    Takže ano, klidně bych řekla, že je možné, že ji bolí zub, mozek se soustředí spíš na to a čůrání, jako poměrně ještě nová, nezafixovaná věc, jde prostě v tu chvíli do kytek. Pleny bych asi nevracela, snažila bych se trpělivě vydržet a potom pokračovat, až bude víc v pohodě.

  • zanyT21.5.2019 7:25

    Mě se osvědčilo prostě to, nechat synka, aby k tomu dozrál a sám si uvědomoval, kdy potřebuje. Taky jsme to průběžně zkoušeli a když jsem viděla, že si prostě ještě dostatečně neuvědomuje svou potřebu, tak jsem ho nenutila a vrátila mu plenky. A vyplatilo se být trpělivá. Jednoho rána přišel, že plenu nechce a od té chvíle už byl bez ní a řekl si nebo už šel na nočník i sám. Takhle prakticky ze dne na den byl bez plen a nehod. Byly mu 2 roky a cca 7 měsíců.:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist