Odběr plodové vody

Otázku položila: Anonymní uživatelka #235486 4.10.2017 7:09

Dobré ráno, byl někdo na odběru plodové vody? Co samotný zákrok boli hodně? Měla jste některá komplikace a jak dopadli výsledky? Jdu na to v pondělí a mám obavy. Všechny testy dosud byli v pořádku, ale na velkém ultrazvuku nebyla vidět nosní kůstka (byla malá) proto jsme se rozhodli podstoupit odběr.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • nebyla jsem na tom, ale říká se, že to bolí jako injekce - někoho injekce strašně bolí (mě) a někdo to má úplně v pohodě. je to i srovnatelný proces, takže podle toho víš. jinak nešla bych na to - taky jsme měli na velkém ultrazvuku stejný problém, ale poslali mě na tripple test, který vyšel naprosto v pořádku, pak ke genetikovi, který nechápal proč tam vůbec jsem, nabídl mi odběr plodové vody, já odmítla, což řekl že je rozumné, a tím se to uzavřelo. několik lékařů mi řeklo, že pokud testy vyšly všechny v pořádku a i zbytek výsledků toho screeningu, tak i tohle bude s největší pravděpodobností ok, a odběr plodové vody je zbytečné riziko

  • Nebolí to, je to nepříjemné, ale trvá to jen chvilku. Chvíli po tom, tě ale začně postupně bolet celé břicho. Byla jsem na tom v pondělí v 1, domů jsme přijeli po druhé a šla jsem hned ležet. Večer jsem se nemohla v posteli ani otočit, naštěstí mi ještě ten večer volali, že je vše ok, takže mi byla bolest jedno :-) Úterý jsem proležela, ve středu už jsem jen polehávala, ve čt už jsem si i vařila a v pátek už šla stavbu domlouvat podlaháře. Na neschopence jsem byla 14 dnů, poté už normální režim. Vím, že se udává riziko potratu 1%, ale šla jsem,na to, měli jsme DS 1:2. Myslím ale, že pokud dodržíš klidový režim, bude vše ok. Jedna známá šla po odběru hned do práce a teda potratila. Může tam s tebou i,partner, teda ten můj to nestihl, než si došel pro kafe, bylo hotovo. Tak pak zaplatil magnézko, které mi v Prenatalu dali hned. Určitě to proběhne v pořádku a miminko bude zdravé :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist