Odběr krve

Otázku položila: Verousek89 13.10.2011 22:13

Holky, zašla jsem si dneska na odběr krve na vyšetření a mám takový problém, že mi absolutně nejdou vidět žíly.. ale fakt vůbec nejdou vidět, cítit, prostě nic :(.. sestra u obvodní lékařky mi ji hledala na obou rukách a vůbec nic, takže mě nakonec poslala do nemocnice na centrální odběr, kam jdu po víkendu, protože teď mám rozpíchaný obě ruce. A jen tak v meziřečí mi řekla, že až budu těhotná, že si dost užiju s tímhle, tak by mě tak zajímalo, jak často se v těhotenství dělají odběry krve? abych věděla, na co se mám připravit :D Jediný štěstí, že mi odběry krve nijak nevadí, ale samozřejmě příjemný to taky není :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • dzusinka13.10.2011 23:20

    Nenech se strašit. Po jednom nevydařeném odběru bych to neřešila. Zkus den před odběrem v nemocnici dost pít (2-3 litry), mělo by se to zlepšit ;)

  • Moje kamarádka doktorka říká, že viditelnost žil je taky daná sportem. Takže holky co vůbec necvičí je prostě vidět nemají. Takže jak jsi na tom?

  • Jsem sestra, pracovala jsem na interně a tam u starých lidí taky vidět vůbec nejdou, jsou tenounký a praskají,ale to nás sestry tam vycvičilo a krev jsme vzaly každému, v ambulancích neberou krev tak často a většinou lidem s pěknými žílami,tak v tom nemají takovou praxi,ale v nemocnici se to snad podaří. Na praxi jsem dokonce zažila pár feťaček u kterých byl opravdu problém a tak se přinejhorším zavolala sestra z ara a ta zvládla i tohle. vždy se najde někdo kdo tu krev vezme, jen aby to nebylo na třeba 10.pokus no. ale snad ne, já nevěřím, že u mladé ženy to bude až tak strašné.
    jinak v těhotenství se krev bere mám pocit tak 3x?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist