Oční kapky a těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #370137 15.3.2017 13:09

Ahoj. Mam od včerejška zanět spojivek. Oči jak japonský svářeč a furt mi z nich teče hnis. Alergii nemam, spíš to mam z toho, že furt hledím na PC. Tak jsem si v lekarně koupila kapky, jen jsem se nezeptala jestli to nema vliv na moje těhotenství. Příbalový letak tam není jen to co je na fotce. Mate s tím nektera zkušenost?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • S užitím těchto kapek bohužel neporadím, ale chtěla bych (jak to říct) ne snad varovat, ale upozornit - pokud jde skutečně o zánět spojivek, kapky z volného prodeje jej nevyléčí (je to jen zředěná desinfekce, může příznaky na chvíli zmírnit, ale neléčí příčinu!), naopak - člověk si zadělává na mnohem větší problémy (v nejhorším i poškození rohovky). Bylo by vhodné dojít si na oční a dostat kapky na předpis (samozřejmě s ohledem na těhotenství). Ideálně očař zjistí skutečnou příčinu potíží - buď tedy opravdu infekce, nebo třeba syndrom suchého oka (i tak doporučí vhodnější kapky, septonex není vhodný na dlouhodobé použití, max. 7-10 dní). Navíc je zánět spojivek značně nakažlivý i sebemenším kontaktem (nutno oddělit ručníky atd.) a rádo se to vrací...
    Nechci Vás vyděsit a neberte můj příspěvěk nějak osobně - já jen... že jsem na očiní problémy hrozně citlivá, v dětství jsem prodělala i operace a tak. Na očním jsem byla jak doma a od paní doktorky leccos pochytila (nejen kvůli mé léčbě). Právě u zánětů očí mi vždycky říkala, ať to fakt nepodceňuji - zrak máme jen jeden a je velmi choulostivý. Proto trnu hrůzou, když někdo léčí zánět septonexem... 8-.

  • sisterrys15.3.2017 14:17

    Podle toho, co tam je psáno, bych zavolala dr a zkonzultovala to.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 218 otázek, kterým se dostalo 271 566 odpovědí a 409 749 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist