Očkování - tuberkuloza

Otázku položila: ladymartik 23.2.2013 11:20

Ahoj holky, dáváte své mimi očkovat proti tuberkuloze? Napište mi prosím, kolik je dávek, kdo jste tím prošli a případné reakce? Děkuji moc.

Děkuji za info :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, já jsem malého dala očkovat, ale až v sedmi měsících. Dřív se očkovalo povinně už v porodnici, teď je to nepovinné. Reakce u větších dětí nebývají. Po očkování se nesmí 3 měsíce očkovat nic dalšího, tak je vhodná doba kolem toho půl roku. To se domluvíš s pediatrem, aby vám to vyšlo.
    Dává se jedna dávka. Nejdříve se dělá u těch starších tuberkulínový test, do ručky ho trošku píchnou, aby se zjistilo, jestli už nemá protilátky. Pokud nebude reakce, tak se za tři dny očkuje. Vakcína a podání stojí 500,-.

  • Ja jsem maleho ockovat nechala. Davka je jedna, reakce jsme zadne nemeli. Teda davka je jedna,ale mesic predem jsme byli na nejaky test tam kde se to ockuje - u nas v nemocnici. Platila jsem 400kč

  • My šli v 6 měsících, nejdřív se jde na test, to jen tak maličko ďobnou. Pak jsme šli za 3 dny na kontrolu. Podle toho, zda to zreaguje, buď očkují nebo ne. Ale většinu dětí očkují, protože prostě ty protilátky nemají. Za test jsme platili 200,-Kč, za očkování pak 300,-Kč. Za tři měsíce od očkování se jde pak na kontrolu. Žádné teploty, vyrážky apod. po očkování nejsou.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 233 otázek, kterým se dostalo 271 621 odpovědí a 409 755 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist