Očkování proti rakovině děložního čípku.

Otázku položila: Anonymní uživatelka #48998 16.1.2012 17:35

Ahoj holky.. :).. Potřebovala bych dvě veci,.. :D .. Ta první.. Máma mě chce nechat naočkovat proti rakovině děložního čípku.. OK to mi nevadí.. ALE.. Muže se to přenést jen pohlavním stykem.. A já už to chci.. Mám už dávno po 15 , a kluka kterýho miluju.. Nejde o to že bych mu nevěřila že to s nim jinak nechci..Ale já nevím tutěch věci se proste bojím a tak radši počkám na to až budu po.. Ale máma to furt odkláda. Pro mě je to ale duležité a já nevím jak bych jí měla říct , co bych si měla vymyslet nebo nevim aby mě už nechala naočkovat.. Znám jí nemužu jí proste říct že bych už chtěla mít sex. Má mě proste furt za miminko. mám ji moc rada a ja ji nechci zklamat ale proste . Tuto jako duvod ji říct proste nemužu. Co bych ji měla říct nějakej rozumnej důvod, kterej by pochopila. ?? ..
A to druhý.. Jsou tři ne?? A každý to má nějaký termín.. Je to asi na dlouho ne? Tak na 5 mesicu ? Všechny tři inekce?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mozna rada, kterou uplne slyset nechces, ale co ji nic nerikat...myslim, ze neni potreba rikat rodicum, ze se chystame sexualne zit...a pro klid duse a hlavne protoze je to taky rozumny pouzivat do ty doby kondom?

  • Asi záleží na tom,od jaké firmy ti doktor injekce dá. Mě dal na výběr mezi Silgardem nebo Cervarixem. Silgard má v sobě více látek proti té rakovině,ale říkal,že je u něj menší úspěšnost(nevím přesně,jak to bylo) a u Cervarixu jsou tam asi jenom 3 látky,ale s lepší účinností. To už by ti řekl doktor co a jak. Jinak já mám Silgard a to je na 6 měsíců,nejlépe bez pohlavního styku. ;)

  • Myslím, že to očkování trochu přeceňuješ, rakovinu můžeš mít i když budeš naočkovaná. Je to jen proti několika málo virům, ale rakovinu jich může způsobit mnohem více. Já jsem se naočkovat nenechala a nenechala bych naočkovat ani svou dceru. Ale na to si se neptala.... Myslím, že mamice bys mohla říct, že už to chceš mít za sebou nebo tak něco, ale uvědom si, že to stojí hodně peněz, možná to oddaluje právě proto. No a myslím, že to bude během očkování chtít asi pět, šest měsíců bez pohlavního styku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist