Očkování proti rakovině děložního čípku

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34653 11.8.2011 20:36

Ahoj,

přemýšlela jsem o očkování proti rakovině děložního čípku.

1.) Máte s ním nějaká zkušenost? Dobrou či špatnou? Je to dobrá investice? Na internetu jsem četla o různých nežádoucích účincích - jako dysplazie čípku či bolesti v podbřišku - dlouhodobějšího charakteru. Proto se bojím, abych neudělala hloupost, když se naočkovat nechám, ale zároveň nechci udělat hloupost, když se očkovat nenechám... jestli mi rozumíte...
Jste někdo naočkován? Budu vděčná za každou informaci (přece jen je to docela velká suma peněz) a nechci svého rozhodnutí později litovat...

2.) A ještě jedna otázka - kdybych se naočkovat nechala, je něco, čeho bych se v budoucnu musela vyvarovat? A jak je to pak s těhotenstvím?

Díky moc za odpovědi. :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • petulinkaa1311.8.2011 20:44

    Hm,nevim no,já jsem zasadne proti očkovani tohoto typu,sam doktor praktycky,kdyz jsem se snim jen tak bavila o tematu ,,ockovani" rekl mi sam,proti tetanu ano,ale takovy ty typu napriklad proti chripce atd. totálni kravina! rikal,ze kdyz byla povinost naockovat vojaky atd. tak u nej byli vsichni prvni ti,co to ockovani meli :-) ja bych do toho nesla! když ma neco prijit,prijde to a rozhodne tomu nic nezabrani....! samozrejme kazdyho vec,kazdy si o sobe rozhodujeme sam.

  • Verousek8911.8.2011 20:58

    Já bych se očkovat nedávala. Přijde mi to jako zbytečný. Jak říká ruzii, kdyby to bylo opravdu o tom očkování, tak by to hradila pojišťovna, ale to, že očkování stojí 10.000 kč je jen o penězích pro firmy.

  • Já bych do toho možná šla, ale prostě na to nemáme peníze, tak to neřeším ;)

  • Ahoj, já jsem se bavila se svým gynekologem a ten mi upřímě řekl, že pokud ženská chodí na pravidelné preventivní prohlídky, tak se to zjistí včas a není nějaké očkování potřeba. Na druhou stranu je to třeba zvážit, pokud máte rakovinu v rodině... do toho bych potom možná šla, ale jinak ne

  • Mám 14-ti letou dceru a dala jsem jí naočkovat Silgard.Moje vlastní zkušenost je ta,že jsem chodila na pravidelné půlroční gynekologické prohlídky,pak jsem se přestěhovala,tudíž změnila gynekologa a ejhle-nevěřil,že jsem někdy na gyndě vůbec snad byla!Přišla jsem za minutu 12!Okamžitě nemocnice a konizace čípku.Takže není pravda,že pokud chodíš na pravidelné kontroly,nic se stát nemůže.Sice to prý není dědičné,ale co když i dcera narazí jednou na takovou gynekoložku jako já a nechá to v ní vesele bujet...Jsem jednoznačně pro očkování. Kdyby šlo očkovat proti rakovině prsu,tlustého střeva,nebo nějaké jiné rakovině,určitě by se spousta lidí taky nechala naočkovat.

  • ahoj , mam ockovani tohle od firmy cervarix , jo mas pravdu je to docela palka ale vis jak myslim ze tohle opatreni neni na skoda a recenze nato byly dobre :) ja zainvestovala a nerekli mi ze bych se mela neceho vyvarovat jedine co mi bylo receno ze potom nekdy na preockovani ale to sand az za 10 let no to nevim at nekecam :) ja mam problem ze skoro na kazdou injekci a tabletku mam alergii a nebo reakci tak sem mela nateklou ruku a takovou tvrdou ale za tyden to preslo a od te doby zadny problem ale urcite by chtelo precist nejake brozurky vidim je vsude a poradit se s doktorem :)

  • Ahojky, celé je to věc názoru, každý má jiný. :-) Já jsem se nechala očkovat. Sice "na poslední" chvíli, ale přece. Očkování je vhodné pro ženy do 25 let a to mi v té době akorát bylo.Sešlo se mi více názorů pro to, nechat se očkovat. Měla jsem vakcínu Silgard a kromě velké investice mi to nezpůsobilo žádné komplikace nebo nežádoucí účinky. Na těhotenství to vliv asi také nemá teď jsem ve 34tt.

  • Já bych se očkovat nechala, kdybych už nebyla vyzobaná slunečnice, u které to už nemá smysl ;-)
    Ale pokud ty jsi v tom správném věku a máš na to finance, tak jdi do toho, určitě se to vyplatí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 741 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist