Ockovani proti pneumokokum

Otázku položila: Bývalá uživatelka #137264 23.10.2018 10:27

Holky, prosim vas, vy, ktere jste ockovaly proti pneumokokum, volily jste Prevenar nebo Synflorix? A davaly jste s hexou nebo pozdeji? A co reakce? Diky mic ;-)

Holky, vsem moc dekuji!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • dancewomen23.10.2018 11:10

    Já oboum dětem sinflorix,maximálně měly zvýšenou teplotu a dohromady s jiným očkováním bych nedala,protože pokud bude mít nějakou reakci,nebudeš vědět z čeho.

  • Dávám hexu a prevenar hozhodne zvlášť. Nikdy nevíš jaká může být reakce a případně na kterou dávku. Pediatra to dohromady ani neockuje, jen na výslovné přání matky. Vždyť je to strašný nápor na organismus. Dneska jdeme na druhý prevenar, má 7 měsíců, a od druhé hexy to máme 3 týdny. Po hexe měl teplotku, po prevenaru zatím bez reakce.:-)

  • My máme Prevenar, reakce nebyla žádná :-) Rozhodně očkuj zvlášť, dohromady se to ani nesmí, ale už jsem slyšela, že nějaká doktorka dává víc očkování dohromady. Naše nechává minimálně 3 týdny rozestup, lékaři doporučují alespoň 14 dní. Dohromady očkovat nenech, protože kdyby mělo miminko nějakou vážnější reakci, tak v nemocnici těžko zjistí, na kterou z těch vakcín to bylo. Navíc hexa je proti 6ti nemocem a pokud na to dáš ještě očkování proti několika kmenům pneumokoka, tak je to pro malý organismus opravdu zátěž. A dávej pozor, protože reakce může nastat až po několikátém očkování, můj syn má teď 16 měsíců, Prevenar úplně v pohodě a 2 hexy taky, teď byl na poslední hexe, odpoledne byl dost spavej a asi v jednu ráno jsem si všimla, že těžce dýchá, měl přes 39°C, trvalo to 2 dny. Takže doporučuji kontrolovat a počítat s tím, že reakce se může projevit i při očkování, které předtím zvládal bez obtíží.

  • Blankaaa23.10.2018 10:41

    My jsme dali Prevenar, dohromady s hexou, reakce nebyla žádná.

  • My taky měli prevenar jen jeden den jsme měli teplotu jinak ok

  • llucifer23.10.2018 13:29

    My malému dali Synflorix a naše dr. to ockuje v jeden den s Hexou a to pokaždé. Bez reakce.

  • Taky jsem dávala Prevenar třem dětem a vždy současně s Hexou. Kluci reakci neměli, Lucka jeden den teplotu trochu.Dr. říkala, že buď se očkuje současně nebo měsíc od sebe.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist