Očkování miminka - chyba lékařky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #209205 22.2.2018 11:27

Ahoj, malá byla zhruba ve 2 týdnech očkovaná na tuberkulozu, teď jí je 7 týdnů a na poslední kontrole nás dětská lékařka objednala na kontrolu ve 3 měsících s tím, že uděláme základní očkování. Jenže teď jsem v podstatě omylem narazila na dokument z toho očkování na tuberkulozu a tam velmi výrazným písmem je napsáno, že dítě nesmí být příští 3 měsíce očkováno na něco jiného, ale tohle očkování by bylo po dvou a půl měsících. Tak jsem volala na dětský, chtěla jsem se na to zeptat, sestra se podívala do papírů a říká "no to samozřejmě ji očkovat nebudeme dokud nebudete mít hotovou prohlídku po očkování tuberkulozy" jak kdybych si to snad vymyslela... tak nevim. už tak na mě lékařka působila dost zvláštně, i manžel říká že je mu nesympatická, co byste dělali? je na místě změna? jde to vůbec u tak malého miminka??

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jak pisou holky, ve 3 mesicich je standartni prohlidka a pokud je dite o.k., tak se da 1. ockovani. Stejne tak muzete na prohlídku prijit a dite bude mit rymu, virozu...a ockovat by se taky nemelo. Zalezi,jestli na to maminka upozorní. Treba nase mudr. pred kazdym ockovanim maleho poslechne a podiva se do krku.
    Takze ja bych pak sla normalne na prohlídku a pokud si chces doktorku "overit" muzes vyckavat do poslední chvíle, jestli si v papirech vsimne,ze byl tvuj prcek ockovany na TBC a zda vi,ze tam ma byt odstup. Prinejhorsim se ji pak na to zeptas/pripomenes.
    Ja takhle vyckavala,co řekne na ockovani hexy a pneumokoku. Nastesti sama doktorka chce ockovat s odstupem 2 tydnu a ne najednou jako nekteri jini.
    Takze to,ze vas snadartne objednala a zmínila se o ockovani bych nebrala jako nejake zlo. Uvidis,co pak na te 3mesicni prohlidce ;-)

  • whitehorse122.2.2018 11:47

    ve 3 měsících je další preventivní prohlídka, takže na tu jít můžete, ale očkování připomen, že ne, že máte po očkování na TBC.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist