Očkování

Otázku položila: Anonymní uživatelka #294313 8.8.2018 21:19

Ahoj,
na co jste nechali očkovat své děti do jednoho roku věku? Jaký máte názor na očkování ,, navíc" a povinné? Mělo vaše dítě po očkování nějaké problémy, nebo bylo vše v pořádku? Máme jít na očkování ve třech měsících a lékařka by byla pro očkování prevenar 13 a povinné očkování naráz. Nezdá se mi to pro tak malého tvorečka vhodné. Raději bych to rozdělila na dvakrát. Absolvoval jste to některá?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ja jsem dala Prevenar 13 ale rozdelene od Hexy, mely jsme tam ted dva tydny mezitim... u Hexy zadna reakce, prvni davka Prevenaru lehce zvysena teplota prvni noc.. zrovna dneska jsme byly na druhe davce Prevenaru a snad bez reakce.. doktorka taky puvodne chtela oboji najednou ale domluvila jsem se radsi aby to rozdelila

  • Já u obou dětí dala ne-povinnou synflorix, ale až po hexe, když jsem viděla, že s tou nemají problém. Pro dr. to je samozřejmě náročnější, kdyby to chtěl každý..taky by se to teoreticky mohlo velmi protáhnout, když se do toho vmíchají třeba respirační a td problémy a člověk dbá na to, aby dítko bylo zcela zdravé, na očkování jsme v tom případě totiž chodili cca po dvou týdnech-1* měsíčmě hexa, za půl měsíce synflorix..Kdybych viděla jaký koli problém-třeba i s ochotou očkovat odděleně, toto ne-povinné očkování bych rovnou odmítla, taky se mi nelíbí dát vakcínu eovnou na ráz, zvlášť u dítěte, které se s očkováním serkává úplně poprvé. Děti to každopádně snášely dobře, žádná teplota a td..

  • Ahoj. Myslím, že ti tu můžeme napsat tisíc názorů - co maminka, to názor, ale konkrétně u očkování je myslím dobré řídit se vlastním úsudkem podpořeným kvalitní literaturou - a to jak z tábora příznivců, tak z tábora kritiků. Vždy je dobré přečíst si oba pohledy na věc a poslechnout si argumenty obou stran (i když je možné, že potom skončíš jako já - budeš se bát očkovat i neočkovat:-) ). Za základní kvalitní zdroje považuji z tábora "PRO" vakciny.net pod patronem M. Petráše - je možné zde položit i dotaz do poradny. Z tábora "proti" pak např. knihu "Očkování pro a proti" od německého pediatra Martina Hirte (pokud mluvíš anglicky či německy, tak i s ním lze komunikovat), případně stránky Rozalia. Mně osobně při rozhodování pomohly i televizní diskuze - jedna byla Eleková kontra Cabrnochová a druhá, také s názvem "Očkování pro a proti", kde mluvila Eleková a Prymula.

  • petulinkaa138.8.2018 22:06

    souhlasím s anonymkou 552, při narození starsi dcery jsem rekla, ze dam max. pediacel a dele, po dalších zjištěnich zůstala 5,5let komplet neockovana a tak to zůstane, to samé bude mladsi dcera. Chce to opravdu zjišťovat, zjistovat a zjišťovat, pokud se rozhodneš očkovat, doporučuji odkladat co nejdéle, nikdy nedávat dve vakciny najednou ale s rozestupy a když uz, nic zbytečne nepovinneho navíc :-) tohle si každá matka musí zvolit sama co a jak, názory jsou na to různý ;-)

  • Malej dostal pediacel kde první dávku měl v 5,5 měsících. Žádné další očkování navíc. A přikláněla bych sem se k rozložení očkování.
    A jak píší holky nade mnou - očkovat ve vedrech není moc dobré. Ve 3 měsících mate času dost, aby jste to v pohodě všechno stihli i v souladu s vyhláškou.

  • Petrakim9.8.2018 12:22

    Naše malá má 4,5 měsíce a ještě nemá nic.měla včera dostat hexu,ale kvůli vedrum odloženo.z nepovinnych jsme chtěla rotaviry,ale prosvihly jsem to,příliš dlouho jsme se v tom pitvala než jsme došla k nějakému závěru.dobrovolně pneumokoky nebudu dávat.chrání to jen proti pár kmenum a děti jsou pak více citlivé na ostatní kmeny.vice vakcin soucasne bych taky nedavala.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist