Očkování

Otázku položila: Anonymní uživatelka #42158 15.3.2011 17:02

Ahoj, tento týen oslavím 13. narozky. Mamky jsem se ptala jestli se budu nechávat očkovat proti rakovině děložního čípku a ona mi řekla že ne, že nebude platit 10 000,-. Já bych chtěla být očkovaná, ale mamka nechce. Myslíte, že je tento věk pro očkování nejlepší ? A kdybych se nechala očkovat potom, v dospělosti, mělo by to ještě smysl ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ono 10 tisíc je dost peněz :( Záleží na finanční situaci rodiny a co tvoje mamka všechno platí a zda taťka s mamkou mají tolik,aby to neohrozilo chod domácnosti. Dá se našetřit a většina pojišťoven proplácí třetí dávku, ať je ti 13 nebo 25 let..., ale až po celé době.. takže výdej je to velký, protože zaplatit tři dávky musí mamka a pojišťovna pak za nějaký čas vrací tu jednu....
    Z mého hlediska je to dost a měla by se každá pojišťovna zamyslet. Pro některý rodiče by bylo lepší snížit všechny ty tři dávky z jedný celý a platilo by se celé ... ono by pomohlo snížit to o 1000- 1500,- Kč

  • Nejlepší doba pro ženu-dívku je, když ještě neměla pohlavní styk, takže určitě je ted ta pravá doba. Mamce to ještě rozmluv.

  • sigiska15.3.2011 19:42

    VZP má akci na 3 dávku zdarma. Tak by Tě to mělo vyjít cca na 6-7000Kč. Koukala jsem, že i jednou za rok do 14 let máš nárok na vrácení 500 Kč zaočkování.
    http://www.vzp.cz/klienti/vyhody/financni-prispevky/zdrava-rodina
    Tak doufám, že mamku ukecáš a nechá Tě oočkovat. Sama jsem se nechala, ale až ve 25letech. Tak držím palečky.

  • Ahoj, je smutné, že tvoje mamka to bere takhle, navíc teď když ti není 18, ti část peněz hradí pojišťovna. Jinak smysl by to mělo mít i později, ale teď by to bylo mnohem lepší, protože jsi ještě panna (doufám). Dříve se říkalo, že očkování má smysl jen u dívek, které ještě neměly pohlavní styk, teď tomu už tak není, ale určitě platí, že lépe teď než později, někdy v dospělosti. Nemohl by ti na to dát peníze někdo jiný z rodiny? Otec? Prarodiče? Já sama jsem očkovaná.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist