Očkování

Otázku položila: Bývalá uživatelka #30332 15.3.2011 17:01

Ahoj, tento týen oslavím 13. narozky. Mamky jsem se ptala jestli se budu nechávat očkovat proti rakovině děložního čípku a ona mi řekla že ne, že nebude platit 10 000,-. Já bych chtěla být očkovaná, ale mamka nechce. Myslíte, že je tento věk pro očkování nejlepší ? A kdybych se nechala očkovat potom, v dospělosti, mělo by to ještě smysl ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • full.avl15.3.2011 17:34

    má to smysl i v pozdějším věku. Třeba máma jen prostě nemá ty peníze a neví kde na to vzít.;-) očkování jde provádět před prvním poh.stykem a až do 25. někdo tu minule psal , že prý v cizině se očkuje i starší ženy, tak třeba za pár let se bude moc nechat oočkovat každá. Jo a není podmínkou, že dívka musí být panna.:) Takže klidně se můžeš nechat naočkovat za pár let, když si na to třeba sama vyděláš na brigádě. :)

  • Má to smysl i v pozdějším věku, nedávno mi to gynekolog nabízel. Prý zvedli hranici z 27 let asi na 40 let. Před zahájením sexuálního života je to ale nejlepší, protože se ten člověk ještě pravděpodobně nesetkal s tím virem (můžou z něj být genitální bradavice, kamarádka je měla, nebo rakovina děl.čípku), přenáší se hlavně stykem. problém je v tom, že je to fakt hodně drahý.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist