Obtěžování od kluka ze školy

Otázku položila: Anonymní uživatelka #88184 22.1.2013 14:17

Ahoj,
předem se omlouvám že píši v anonymitě. Je to pro mě nepříjemné.
Jde o to že ve třídě máme kluka nelíbí se mi, ale od včerejška mě otravuje dneska jsem se nervově
skoro zhroutila kámoška mu dala moje číslo a já nevím co s ním chce dělat. Je to nepříjemný
má takový ty sexistický narážky a to nejhorší - nejde se ho zbavit. Mám s tím problém
podle všeho to bude řešit i bratr. Poraďte mám si to s ním vyřešit sama? (Beztak mě neposlechne) a nebo s pomocí
bratra, případně přes metodikprevence nebo policii.

Děkuji za odpovědi.

S rodiči jsem to už řešila. Kamarádce jsem na téma nedávat mé TČ dělala přednášku taky.

Děkuju mnohokrát všem co mi pomohli, alespoň nějak to vyřešit.
Jinak asi by jste měli vědět to jak jsem to vyřešila.
dnes ráno jsem všechny SMSky ukázala třídní a ta mi řekla, že mu domluví a postará se o to aby mé číslo z mobilu zmizlo. No a kdyby si nedal říct tak to budeme řešit tak, že ho nahlásíme na PČR za obtěžování, má kurátora takže už si žádné problémy dovolit nemůže. Ještě jednou děkuju.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ano, můžeš to pak nahlásit na PČR (schovej si všechny sms), já třeba jsem ve škole řešila že o mě kolovali pomluvy že mam pohlavní nemoc. Vím kdo to řekl tak jsem okamžitě naklusala na policii tam to sepsali a pak šli do školy a to teprv byly všichni pos.....
    Udělala jsem to naschvál protože jsem chtěla dokázat že ta holka byla prolhaná a nenechala jsem urážet svojí čest. Bylo to velmi nepříjemné když se semnou nikdo nebavil a já nevěděla proč. Té slečně se nic nestalo protože jí bylo 17. Ale musela na policajty a už to nikdy neudělala a pak jí nikdo neměl rád protože pomlouvala. Určitě to řeš ! ono je to obtěžování když někdo někoho bombarduje smskama. Promin ale to není kamarádka jestli dá naschvál číslo někomu aby tě obtěžoval

  • Kamarádce bych poděkovala. Zkusila bych si změnit číslo a důrazně jí upozornila, že si nepřeješ, aby ho někomu dávala. Tomu klukovi bych se pokusila vysvětlit, že nemáš zájem a jestli bude dál prudit, tak to budeš nucena dál řešit. Pokud ani potom nedá pokoj, zmínila bych se doma a tvému třídnímu/třídní. Přez policii bych zatím nic neřešila. Bratr tě chce nejspíš chránit, ale aby nezašel moc daleko. Když mu dá jednu výchovnou, tak se tim nic nevyřeší, ba naopak... Zkus se nad tím zamyslet a promluvit si nejdřív s rodiči.

  • Ahoj. Řekla bych, že mu máš sama výrazně sdělit svůj nezájem. Pokud to nezabere, obrať se na bratra a pak popř. na pedagogy z tvé školy. Také by neuškodil rozhovor s tvou ,, kamarádkou " na téma: Mé telefonní číslo ;-)

  • Řekla bych to doma, popř. ve škole, nebo školnímu psychologovi

  • napiš mu smsku, že jeho jednání považuješ za obtěžování a vyzvi ho, ať s tím skončí a tuto smsku i jeho případnou reakci si nechej v mobilu jako důkaz, žes mu dala najevo, že si to nepřeješ a má toho nechat. Většinou se stačí jen zmínit o dalším případném postupu přes PČR. Já něco podobného řešila v létě a výhružka policií opravdu skvěle zabrala a mám pokoj. No a s kamarádkou si opravdu promluv o tom, komu má dávat tvoje telefonní číslo. Já to mám u svých přátel pojištěné tak, že když chce někdo číslo, tak se mě zeptají, zda ho můžou dát nebo mi sami dají kontakt na tu osobu a já už se rozhodnu, zda se ozvu nebo ne. Dost si svoje soukromí hlídám a svoje číslo na potkání nedávám.

  • Buď to nahlas na policii a nebo ho před celou třídou ztrapni, že si neořeješ,aby ti psal a klidně bych tu jeho sms před celou třídou z mobilu přečetla. Věř tomu,že by mu bylo pěkně trapně ;-)

  • Ahoj, sama bych to určitě neřešila v případě, že bych mu jednou řekla, aby mě neobtěžoval a on by to nerespektoval a obtěžoval dál. Pokud máš bráchu, je to super, muže mu zavolat a durazně mu vysvětlit, že si tohle nepřeješ, to by snad mohlo zabrat. Já naopak bych do toho bráchu zaangažovala, většinou se ti malí hajzlíci leknou, když na ně hukne někdo starší, zvlášt, pokud je tvuj bratr typ, který budí respekt. Pokud b to nepomohlo, zapojila bych rodiče a třídního učitele

  • Ahoj, v zásadě s radami holek souhlasím. Jen bych tě ráda upozornila, že je rozdíl mezi "sexistický" a "sexuální"

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 238 otázek, kterým se dostalo 271 628 odpovědí a 409 760 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist