Oblékání miminka v zimě

Otázku položila: Anonymní uživatelka #36498 13.5.2011 19:18

Ahoj holky.
Byla bych ráda, kdyby jste mi poradily. Čekám v lednu miminko, ještě je samozřejmě na nákupy brzy, ale přemýšlela jsem, jak je to v těchto chladných měsících s oblékáním dětiček.
Zatím jsem rozhodnutá pro fusak Emitex, ale netuším, co všechno do něho dítě musí mít. Vím že je dotaz trošku trapný, ale nemám s tím zkušenosti, a netuším tím pádem, co budu muset postupně nakupovat.
Zda teplé rukavičky, čepičky, bundičky, mikinky, botičky....? Popř. kolik od každé této zimní věci je potřeba mít.
Děkuji vám za rady

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, tak určitě je potřebný fusak, taky mám Emitex a jsme spokojená, dcerka je narozená v lednu a hodně jsme vynosily bodýčka-krátký i dlouhý rukáv, mikinky, dupačky, kombinézku, rukavičky, pokud nemá kombinézka spodek an nožičky, tak nějáký teplý capáčky nebo jak to říct, čepičku teknou a i zimní, nevím už, ale zkrátka vše, protože v zimě vše vynosí :)

  • Malý se narodil v říjnu. V zimě jsem mu dala body s dlouhým rukávem, punčošky, na to kalhotky, svetřík, nebo nějakou mikinu a dala jsem ho do zimní kominézky. Dále dostal čepičku, rukavičky a tak jsem ho celého hezky šoupla do fusaku. My máme bunker od Firmy lodger. Ještě jsem přes něj hodila deku v případě, že byla zima a fičelo. A byl krásně teploučký :o)

  • ahoj, malý se narodil letos v lednu. Unosil bodyčka s dlouhým rukávem (s krátkým neměl na sobě ani jedno - začala jsem mu je dávat až tak před měsícem), mikinky s kapucí a propínací svetříky. Taky jsme měli dupačky, čepičky, rukavice a hodně unosil i takové ty teplé bačkůrky. Na spaní overalky. Taky jsem koupila zimni kombinezku a fusak jsme měli Outlast Dita Angel. Jsi čerstvá těhule, co;)? Gratuluji;) Jinak, když jsme šli ven, tak jsme mu oblékla: Body s dlouhym, dupky, lehký svetřík, kombinezku a ještě do fusaku. A samozřejmě čepičku;) Všechny druhy oblečků jsem měla po třech kusech. Když mi něco chybělo, nebyl problém dokoupit.

  • Já mám syna v únoru a dávala jsem ho do fusaku tak, jak byl oblečený doma. Měla jsem ale kočár s vložnou taškou, takže měl v podstatě ještě 2 nánožníky. Na hlavu teplou čepičku buď fleesovou nebo hustě pletenou a pokud by měli koukat ručičky, tak ještě nějaké rukavičky. Musím ještě dodat, že doma byl ale taky tepleji oblečený - bodýčko s dlouhým rukávkem, na to ještě mikynku nebo teplejší košilku, dupačky a ponožky. Nebo jen bodýčko s dlouhým rukávem, tenčí dupky a takhle celého do fleesového oblečku (kombinézky) a do fusaku.

  • já mám syna narozeného v lednu a měl v kočárku zateplenou vložku (součást kočáru) a ještě krásně teplý vlněný fusak. První dva měsíce jsme toho ven moc nenachodili, stačilo ho nechat oblečeného v pořádně vyvětrané místnosti a měl to místo procházky naše doktorka nám to tak doporučila a je fakt, že vůbec nebyl nemocný a spal u toho taky pěkně. Měla jsem skvělou prošívanou kombinézu z CaA, měla jak rukavičky tak vcelku nožičky, takže byl krásně v teple. Další kombinézku jsem měla takovou chlupatou z materiálu jako jsou plyšáci (delší chlup), byla tenká, ale hodně teplá a tu jsme vynosili celé jaro, nožičky měla zase vcelku a na ručičkách takovou manžetu na ohrnutí na ruce, takže už ani rukavice nebyly potřeba. Čepičku měl z flísu, po jiných se mi osypával. A oblečení pod kombinézu měl overal nebo dupačky, flaušové tepláky a mikču a bylo mu krásně teplo, ale nebyl přehřátý. Teplé oblečení jsem kupovala použité na internetu a značková kombinéza mě přišla na dvě stovky a byla snad i nenošená.
    Do auta jsme hodně využili fusak od emitexu, často jsme sjížděli po doktorech, ale ten jsme taky koupila do tří stovek na netu a přitom nebyl používaný.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist