Objednání na folikulometrii

Otázku položila: Anonymní uživatelka #230966 4.9.2019 15:46

Dobrý den,
mám "problém" s objednáním se ke své gynekoložce. S manželem se snažíme o mrně a na poslední prevenci v červenci mi doktorka řekla, že pokud se do té doby nezadaří, mám si v říjnu zavolat a objednat se na cca 10. den cyklu na folikulometrii. Pro jistotu jsem volala už teď a byla jsem lehce zpražena sestrou, že v říjnu na můj desátý a jedenáctý den cyklu neordinují a že mě objedná na osmý, ale bude to určitě moc brzo. Když jsem trochu přitlačila, ještě mě objednala na 13. den (bohužel je mezitím i víkend plus moje doktorka většinu pátků neordinuje). A pak že mě klidně objedná na listopad, a tvářila se trochu jako 'no a co, měsíc sem, měsíc tam...' což samozřejmě všechny co se pokoušíme trochu těžce neseme... No na září měli samozřejmě už všechno plné...
Máte někdo zkušenost, jak k folikulometrii přistupovala vaše ordinace? Neměla bych třeba požádat o žádanku jinam, kde budou schopní mě monitorovat podle potřeby a ne podle trochu skromnějších ordinačních hodin?

Díky předem za rady!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Když jsem šla poprvé tak jsem se objednávala a sestřička byla úplně v pohodě byla jsem tam 12 DC a bylo to brzo, tak mě objednala po víkendu což bylo 15 DC a úplně v pohodě, folikuly byly narostlé, tak doktor píchl ovitrelle a řekl, že pokud se nezadaří, tak mám zase přijít, ale že mám přijít 14 DC a jelikož mi 14 DC vycházel na sobotu chodila jsem vždy v pátek 13 DC a ani jsem se již nemusela objednávat. Asi opravdu záleží na přístupu sester i doktora. Mě sestřička vždy říkala: "Tak moc držím palce, určitě přijdete příště těhotná." I když se tak ani po půl roce nestalo, vždy mi to dodalo naději a jsem ráda za tento přístup, který jsem zažila. Měla jsem však před tím taky doktorku, která mi řekla, že mám jít rovnou do CAR a cvičit hormonální jogu a vůbec se neobtěžovala mi nějak pomoct, takže jsem změnila doktora. A můj gynekolog dokonce prováděl i IUI, že jsem nemusela do CAR, a vždy mi ovulace vycházela na sobotu večer a nikdy s tím neměl problém, vždy přijel do ordinace, aby se zákrok mohl provést, a to i když bylo MS v hokeji :D I když do dnes nejsem těhotná, a můj MUDr. mi ukončil léčbu s tím, že musím do CAR, tak jsem mu řekla, že si musím od všeho dát pauzu, než se tam vydáme, tak mi na to řekl: "Hlavně to nevzdávejte, ono se zadaří. Až se budete cítit líp přijďte si pro žádanku na lázně." Moc mu děkuji za jeho lidský i profesionální přístup, když vidím, jak se někteří dokáží chovat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist