Občasný nepříjemný pocit z domu/nového bydlení

Otázku položila: Anonymní uživatelka #397058 20.2.2019 16:51

Holky, asi ani nevím, jestli si jdu pro radu nebo se jen vypovídat. V prosinci 2017 jsme se nastěhovali do opravdu velikého starého domu (kolaudace tu proběhla kolem roku 1890). A jde mi o to, že se tu pořád necítím příjemně.
Dům má 400m2 a ještě k tomu dvě patra, z toho tedy asi polovina jsou hospodářské prostory. Dům věčně vydává divné zvuky, věčně mám pocit, že v prvním patře někdo chodí, i když vím, že tam nikdo není, není mi to příjemné.
Nevěřím na duchy apod., ale i přesto si říkám, čím to je a jestli je to opravdu jen tím, že je dům tak starý.
Velice dlouho mi trvalo než jsem se odvážila v noci vůbec chodit po chodbě v domě, je strašně dlouhá, tmavá a studená a to i v létě.
Máte někdo zkušenosti? Nevím, co tu změnit nebo vylepšit, aby to bylo lepší, abych se tu cítila víc doma.
Možná je to také tím, že jsem prakticky pořád doma s dětmi, tak to víc vnímám, třeba to bude lepší až budu chodit do práce, ale to bude až za několik let. 🤔 Díky za váš čas.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • U starych domu je to celkem bezne. Taky "citim" co v dome bylo, nekdy i vidim. Zkuste s domem nebo tim neprijmnem "domluvit". Me to celkem pomaha, ale se mnou to neco muze komunikovat, kdyz chci a ono taky. Historie se vetsinou dohledava slozite, ale da se. Zkusit matriku, pripadne nejakou obecni kroniku, pametniky mistni atd. Tam se da zjistit dost. Taky mam zkusenost s velice starym domem. Cca 400 let historie je dokazana a tam bych po tme a sama nebyla ani za zlate prase. Je to nadherny dum, uzasne misto, ale strasne zla energie. Do sklepa bych nesla ani s ochrankou. Nebyla jsem schopna se k nemu ani priblizit. Jednou ten dum musela sama projit, zavrene okenice vsude tma jak v.. no vzpamatovavala jsem se z toho snad tyden. Ted se pravidelne pohybuju v dome, kde cca pred 100 lety umrzl ma dvorku tehdejsi majitel. Sel z hospody a domu nedosel. Obcas ho vidam, ale neni zly. Jen sleduje co se deje, ale prijemne to moc neni. Zkuste nejakeho senzibila, takoveho se kterym si sednete a budete mu verit. Treba to pomuze;-)

  • macicekkajik20.2.2019 17:40

    Ahoj, věřím v to, že domy jsou nasáklé historií, co se v nich událo a dle toho je v domě buď klidno a nebo nepříjemně. Třeba já bydlím ve 40 let starém okále a je tu strašně příjemně a klidno. Kdo k nám přijde na návštěvu, tak se mu odsud ani nechce. Možná by bylo dobré zjistit, jakou má ten dům historii. A manžel když jsme se seznámili, tak bydlel také v dost velkém domě a moc příjemně mi tam nebylo. Člověk si na to musí zvyknout.

  • Nam v dome v patře od jakziva litala kuna, mysi, plch. Vše lezlo po střeše od sousedu, kde byla zborenina. Takže prozkoumat, zda tam nechodí zvirata.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist