Nožní klenba

Otázku položila: Anonymní uživatelka #33542 9.3.2012 16:25

Ahoj holky, máte některá zkušenost s borcením nožní klenby? Mně se to nejspíš děje. Bolí mě noha kolem obou kotníků, v oblasti nártu, pohyblivost taky omezená, ale hlavně dost to bolí, při chůzi i v klidu. Jen by mě zajímalo, co mě čeká, navštívím-li lékaře a jak to dlouho trvá než se to zbortí úplně. Děkuji za reakce. P.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Katka1779.3.2012 21:58

    S tím zkušenost nemám, ale na klendu radši cvičím. Kdyžtak napíšu do zprav jak.

  • Ahojky, pokud tě nohy bolí, tak zajdi na ortopedii a tam ti doporučí vložky do bot, které by pro tebe byly nejidealnější. Já marodila s nártem, protože mě taky bolela noha a musím nosit vložky pro příčnou klenbu - tzv. srdíčko...Zkus to určitě ti poradí. Jinak pokud půjdeš na ortopedii, tak budeš potřebovat určitě doporučení od obvoďáka, když to není úraz...Nebo jedině, když by se ti nechtělo na ortopedii, tak zkusit rovnou zdravotnické potřeby a tam by ti určitě taky uměli poradit.

  • Já mám ploché nohy hodně. V normálním životě už mě to hodně omezuje. Mám zborcenou příčnou i podélnou klenbu. Ale bolí mě to jedině zespodu, na chodidle, když chodím (mám vložky na míru, ale je to k ničemu). Nárt a kotníky ne, tak nevím, co to budeš mít ty. Ale je fakt, že dole na noze asi vše souvisí se vším. Protože třeba na ploché nohy a jako prevenci by se měly nosit kontníčkové boty, aby byla zpevněná pata (aby nezačala vybočovat).
    No, jak říká PaMir, zajdi si radši k ortopedovi, ale budeš potřebovat to doporučení.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 744 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist