Novorozenec a odstávka teplé vody

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23412 28.6.2011 17:29

Ahoj holčiny,každým dnem čekám narození potomka a dozvěděla jsem se,že 4.7.u nás začne 12tidenní odstávka teplé vody.Při nejhorším možném scénáři se akorát vrátím z porodnice,ale stejně té odstávce neuniknu.Mám možnost odjet k rodičům,ale to se mi hned po porodu nechce,přece jen doma je doma,mám tam všechny věci pro něj,navíc máme 20timěsíční dcerku,tak by to bylo o to náročnější.Jak byste tohle řešily vy?Moc děkuji za odpovědi.

Holky,díky moc.Snad ta odstávka nebude trvat tak dlouho....

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojík, když je odstávka "jen" teplé vody, tak se to dá. Budeš si vodu ohřívat, jak pro dětičky, tak pro sebe, je to práce navíc, ale nedá se nic dělat. Já to řešila svého času tak, že jsem se jezdila sprchnout k mamce, jinak jsem byla doma.

  • Taky bych zůstala doma. Taky jsem před lety zažila odstávku s novorozencem a není to taková hrůza, člověk si zvykne skoro na všechno. Pro prcka se voda ohřeje, a ty buď vydržíš rychlovku ve studený nebo si taky ohřeješ na omytí. Přeju rychlej porod a pohodový šestinedělí :-)

  • Co se týče koupání, ohřála bych si vodu na plotně nebo ve varné konvici. Mlíčko nebo čajíček pro holčičku bych ohřála v mikrovlnce :) No a já bych se ten den holt nekoupala :)

  • Napustíš si vodu do kyblíků a v případě potřeby ohřeješ. Popř. na vaření bych koupila balenou vodu.

  • To samé se mi stalo také a hned 2*, jednou to bylo i s koncem těhotenství+ s novorozencem a podruhé teda jsem se před porodem mohla naložit do teplé vany, ale po návratu z porodnice byla odstávka..Koupali jsme se tak, že jsem si ohřála vodu do lavoru (v rychlovarné konvici) a zředila to tou studenou a otírala jsem se žínkou.
    Lahůdka však byla sprchování poranění-to byla fakt síla-v kurzu nám říkali, že se máme tam dole sprchovat co nejčastěji, nejlépe močit rovnou do sprchy-sprchovala jsem se pokaždém čůrání a to jsem nevyřešila jinak, než že jsem podstupovala ledovou sprchu směřévanou hned na inkriminovaná místa se zadrženým dechem-dalo se to přežít a pravda, krásně se to zhojilo :-).
    Na koupání novorozence stačí ohřát jen minimum vody, mnimink stačí i jen otírat žínkou..
    Někdo to řeší i tak, že kvůli tomu koupí průtokový ohřívač a využívíá ho právě v dobách odstávek.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist