Nové zaměstnání x snažení o mimčo

Otázku položila: Bývalá uživatelka #19851 16.6.2011 17:17

Chtěla bych Vás poprosit o osobní názor na důležité rozhodnutí v životě ... Jde o toto, jsem zaměstnaná již pátým rokem ve společnosti, která z důvodů rozhodnutí zahraniční mateřské společnosti ukončuje svoji činnost v ČR. Ale samozřejmě ne hned, nejdříve k tomu při dobré vůli dojde do konce příštího roku a výpověď s odstupným mi zatím nehrozí, neboť moje kolegyně za 2 měsíce odchází na mateřskou, takže budu mít práce 2x tolik. S manželem jsme se před 2 měsíci rozhodli, že také zkusíme mimčo, ještě než firma skončí (i z důvodu vyšších odměn, které by se zohlednili ve výši mateřské). Jenže teď mám nabídku jít do jiné firmy na pozici, která by byla do budoucna rozhodně prestižnější i zajímavejší, za lepší peníze a firmě navíc nehrozí do budoucna zánik. Pokud bych se rozhodla, že změním práci, znamená to pro mě ale konec snažení o mimčo (kvůli výpovědi a následně zkušební době), přišla bych o celkem vysoké odstupné, které by mě příští rok čekalo a navíc po zkušebce by to asi vůči novému zaměstnavateli nebylo férové hned za půl roku zase odejít pryč na mateřskou (nebo nedejbože dříve, kdoví, co se může stát). Bude mi na podzim 30 a začali mi tikat bio hodiny a mám vnitřní pocit, že mi ujíždí vlak :) . Omlouvám se za dlouhý dotaz, ale vůbec nevím, s kým se poradit a potřebuji nezávislý názor ... Díky moc :)

Díky všem za odpovědi :)) ... hodně mi to pomohlo, nakonec jsem se rozhodla pro mimčo a když se nepodaří do konce roku, tak uvidím ... teď se stejně chystáme na komplet rekonstrukci bytu, který jsme koupili, takže starostí a práce bude nad hlavu i tak :))

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já se řídím tím, že jsem vždy říkala, že chci 2 děti s tím, že nejpozději ve 27 a 30 letech. Že po 30 je pozdě a nehodlám riskovat. Takže z tohodle hlediska bych radila, ať se snažíte dál. Samozřejmě pozice v práci je taky celkem důležitá, ale přeci jen, dítě je dar a v tomhle věku a postupem času už je to horší a horší otěhotnět, takže já bych neřešila práci, ale mimi :-) Toť můj názor ;-)

  • Ahoj, ja bych zkusila novou praci. Podle toho, co pises, tak v tve stavajici praci to vubec do budoucna nevypada dobre, takze i kdyz ted otehotnis, tak po MD budes muset hledat neco noveho, coz te akorat bude stresovat (par mych kamaradek to tak melo a vim, o cem mluvim). Kdyz ale nastoupis do nove prace, kde te to bude vice bavit, budou lepsi podminky (viz polovicni uvazek z domu, coz je s malym prckem idealni a tezko se hleda) atd, tak se muzete zacit snazit treba po roce. Za ten rok si tam uz vybudujes urcitou pozici a nikdo te nebude soudit za to, ze jsi otehotnela, to je prece normalni. Rovnez si nemyslim, ze ti tikaji hodiny, jsi jeste mlada a v dnesni dobe cim dal vice zen, ktere bavi prace a chteji udelat karieru tehotni az po tricitce :)

  • Tohle je strašně těžké a naprostě tě chápu.. sama jsem tohle řešila před rokem.. jsem sice o pár let mladší ale rozhodli jsme se s manželem, že bychom rádi mimi.. předchozí práce mě dost stresovala, i když hodně bavila.. když se nám to po roce nepodařilo, a firma se shodou okolností stěhovala na druhý konec republiky, rozhodla jsem se odejít za nabízenou prací- bez odstupného.. nyní už jsou to celkem dva roky co čekáme na mimi a rok od opuštění předchozí práce.. stres mám v práci pořád stejný a navíc kolektiv kolegů také stojí za prd.. pokud bych se měla rozhodovat znovu, nic nelámu přes koleno a nechám to jak to je.. navíc když máš oporu v partnerovi, tak je to o snazší..nyní už bych se asi pro kariéru nerozkrájela.. asi jsem trochu změnila priority..

  • Pokud můžeš i pak pracovat na půl úvazku z domova, ja bych neváhala. Beru novou práci, půl roku by mělo stačit a pak pokračovat ve snažení. Přece jen i když budeš těhotná, tak budeš moct dál pracovat a hlavně se budeš mít kam vrátit. Protože pak hledat práci s malým dítětem, to bych opravdu nechtěla (vidím to ve svém okolí, matka s malým dítětem nemá moc šancí se uplatnit).

  • pracovat budeš celý život ale nemít kvuli praci miminko to je přece blbost když si ho přeješ.. :-(

  • Ahoj, určitě bych do nové práce nešla, jestli jste se rozhodli pro mimčo tak je pro to určitě ta nejlepší doba a nemá cenu to kvůli práci odkládat, pak bys toho mohla litovat. Obzvlášť pokud jsi v současné práci spokojená a dobře tě platí. Tak hodně štěstí!!!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist