Nosítko

Otázku položila: OveckaVeru 18.8.2019 18:10

Ahoj holky! I přesto že jsem propadla šátkovaní tak uvažuju (i vzhledem k tomu že by asi nosil i manžel který v šátku malého nosit nechce) že bych koupila nějaké nosítko. Co máte vyzkoušené a doporučily byste mi? Ohledně financí - několik tisíc se mi za to dávat nechce, protože pořád mám šátek, ale vím že zas nejlevnější záležitost to u těch ergo nosítek není. :-) Budu ráda za rady a doporučení :-) mějte se pěkně ;)

Tak holky, diky za tipy. Divala jsem s po netu, prohlizela..dlouho u me vyhravala ta tula, ale po tom co jsem si ho vyzkousela - vyhrava Srdicko. Malemu se v tom taky libi, mne to bylo taky pohodlné...:-) Zítra by nám mělo přijít, s paní byla skvělá komunikace.. Jsem rada ze ji svym nakupem muzu podporit v tom co dela, protoze to ma opravdu skvele zpracované.:-)
Jeste jednou všem díky za nazory a zkušenosti!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • manduca- dá se koupit i zánovní za 1500, kupovala jsem takhle limitku z biobavlny ještě s visačkama.

  • Ja mela od peti mesicu do asi roka a pul Kibi. Bylo super, ale jak malá ztezkla, tak me bolela zada. Vymenila jsem za andalu a máme ji doted (mala ma pres dva a pul roku) a je mi stále pohodlná. Mam tu rostouci od čtyř mesicu. To můžu doporučit, jsem s ni spokojena.
    Pro druheho mrňouse mam fidellu od nazoreni, ale ta teprve ceka na vylihnuti:-D Tak nemuzu zatim posoudit. Na první dite jsem na ten zacatek mela satek, ale nebavilo me to vázání....

  • Já mimco sem používala šátek a pak sem přešla na kibi, to mi dost vyhovuje. Třeba manduca mi přišla hrozně taková tvrdá a tuhá takže tu sem nechtěla. Ikdyz nebude nosit často vyplatí se ti koupit rostoucí nosítko já v kibi nosila dceru i ve 3letech na zádech a dobry. Pokud máš možnost zkus si nosítka a uvidíš co ti sedne. Na fb jsou regionální skupiny a pak i prodejní skupiny kde žádné nevhodné nekoupíš. Prodávají tam ženský šátky i nosítka používaná i nová a najdeš tam cenově dostupné. Já osobně kibi kupovala nové za 2700kc

  • PavlaKaf19.8.2019 7:32

    Máme Kibi. Malou jsem nosila asi do jednoho roku a obě jsme byly spokojené. Snadno se nastavuje a je opravdu pohodlné, jak je to s nošením většího a těžšího dítěte, nemůžu soudit. Když začala malá chodit, přestalo ji nošení, potažmo i vožení v kočárku zajímat, musí všude po svých :D

  • Manduca je taková nejhorší z nejlepších. Ergonomická je, ale je to prostě nejlacinější volba a spouště lidem nesedí jak je tvrdá. Taky se v ní nedá nosit tak dlouho, jak udává výrobce. Vhodná je až od 3-4 měsíců, protože ta novorozenecká vložka se nedoporučuje a do 20 kg taky není. Na druhou stranu, pokud ji chcete pro manžela jenom aby taky nosil a jinak máte šátek, tak mi přijde koupě Manducy (třeba do 1500) jako dobrá volba. Jen tedy pozor na ty padělky. A tak, doufejte, že v tom bude chtít malý být. Protože z hlediska pohodlnosti je to úplně jiný level pro miminko i nosícího.
    Já mám Lenny upGrade za 3000 a jsem spokojená. Ale plánuji se zúčastnit nějakého srazu a vyzkoušet ještě jiné možnosti.

  • Mam rostouci Noigu. Zkousela jsem rostouci Kibi - taky neni spatna volba - nove vyjde cca na 3000. Nebrala jsem ji, protoze v ni byla mala docela zapadla (ale je nedonosena). Pak mi vyhovovalo i nositko Lannylamb, ale nesmela to byt ta upgrade verze.
    Nejlip vyzkouset na srazu. Za me tyto zkusenosti. Na fb strankach davaji i docela dobre recenze na Lenku4ever (nevim jestli to pisu spravne).

  • marketaj19.8.2019 19:58

    Máš několik možností a je potřeba si uvědomit, že jsou nosítka pro malá mimča (od narození např Tula free to growth), pak máš nosítka od 4 měsíců cca do roku /roku a půl a následně verze toddler, které jsou většinou od 80cm/12kg. Já třeba měla tula standard a následně jsme přešli na toddler, ve které příležitostně nosíme stále (syn 3 roky, 17kg,106cm) - nosíme na turach, protože syn nechce moc chodit v terénu. Zvládám s ním na zádech ujít 8 km a žádá jsou v pohodě a on je také v klidu, občas i usne během cesty :-D

  • buccaneerka219.8.2019 22:35

    Veru, mrkni na Love&Carry. Moc lidí ho asi nemá, ale já jsem to riskla a nosíme se spokojeně už rok. Mám verzi Air. Pokud nemá manžel 150 kg, tak v pohodě zapne. Můj má kolem 100 kg a 190 cm a má i rezervu. Není sice tak rostoucí jako Kibi, ale má v ceně i rozšiřovače na nožičky, aby i větší dítě sedělo správně a neviděli. Za mě super.

    Jinak mrkni na internet, jestli nemáte v okolí nějaký sraz nosících maminek. Bývá tam i možnost vyzkoušet si nosítka. Já se chystám zkusit si to Kibi, které mě láká. Manduca mi neseděla vůbec.

  • Janakova7412.12.2021 22:34

    Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli se nosítko může používat už od miminka? co myslíte?

  • Halasokova14.12.2021 22:56

    Pokud si na to koupíte správné nosítko, tak ano může se používat už od miminka. Také jsem ho vybírala a koupila jsem ergonomické rostoucí nosítko.

  • Janakova7416.12.2021 9:24

    Jak jste vybírala správné nosítko? Nebo co přesně myslíte tím správné nosítko?

  • Halasokova20.12.2021 17:24

    Tato nosítka jsou vhodná už od narození https://rischino-nositka.cz/rostouci-ergonomicke-nositko-flexible/ je to opravdu flexibilní, takže se dá nosítko jednoduše nastavit tak, jak to člověk zrovna potřebuje, ale i dítě.

  • martinka98817.10.2023 12:13

    Jo já jsem se právě dívala a vybírala jsem si podle toho abych tam mohla dát malýho už od miminka. Takže nějaké ergonomické a nebo tedy jsou i nosítka s vložkou pro novorozence. :) Já jsem kupovala na Crystal baby od Ergobaby model Omni Breeze. To je právě už od narození asi do 20 kilo, takže cca 3-4 roky. :) Ergonomické, prodyšné, strašně příjemné.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 490 odpovědí a 409 679 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist