Noční můry o porodu v těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #176941 21.4.2015 8:46

Ahoj holky. Jsem ve 14tt a v poslední době se mi pořád zdá o porodu a td. Třeba že se mimčo narodilo předčasně. Včera, že mi volali z nemocnice jak se mi mimi už narodilo ať si ho vyzvednu a mezi tím tam někdo novorozence povraždil a všude byla krev. Dneska to byla opravdu bomba: Dítě jsem porodila ale nešla ven placenta. Ležela jsem tam v krvi na zemi a hrozně brečela. Doktoři tam litali s obrovskýma nůžkama a nemohli ji ze mě výtahnou. V závěru řekli že umřu....No budim se v noci pořád totálně rozhozená. Vždycky jsem byla magor na sny, ale tohle je děs. Taky některá takhle "trpíte"? Přitom jsem v klidu a na kraviny nemyslim...Díky za zkušenosti :-)

  • 21.04.2015 18:38:04 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • možná je to hodně zvláštní rada, ale zkus se nedívat na televizi (asi i na PC), vůbec. ono se člověku pak do snů na,motá dohromady ledasco. chce to několik měsíců a pak ty sny začnou ubývat až zmizí úplně;-) nebo můžeš zkusit meduňku na uklidnění před spaním, třeba to taky pomůže. jestli máš takovýhle jenom sny a nemáš panickej strach z porodu i přes den, není důvod chodit za psychologem, nejspíš to jsou jen zamotaný všechny filmy a co jsi kdy slyšela za hrůzy ve zprávách ap. dohromady s tvým těhotenstvím a mozek z toho pak produkuje horory do snu

  • Děsivé sny se v těhotenství objevují velmi často. Tělo reaguje na výrazné hormonální i fyziologické změny. Osobně bych doporučila navštěvovat porodní kurz. Pokud to vedou opravdu dobré porodní asistentky, tak zbytečně nezabíhají do pstologií a vy získáte trochu jistoty, i když na porod se 100% připravit nejde. To vam řeknou i v těch kurzech. Klidně se tam svěřte. Zjistíte, že to až tak neobvyklé není. Ani příjemné ovšem.

  • trochu strach z neznámého je pochopitelný, ale takovéhle sny mi řpijdou už trochu moc. Zkuste si o porodu a řešení případných komplikací s někým promluvit - ale s odborníkem, ne na fórech! Ta bych radši ani nečetla...Třeba vás to uklidní.
    Jinak bych se nebránila ani psychologovi, ať ten strach vyřešíte včas a neblokujete si psychiku při samotném porodu. Tam to pak komplikace opravdu způsobit může...

  • venysek21.4.2015 11:11

    V tehotenstvi se mi zdaly nejsilenejsi sny - prazvlastni kontroly u dr, letadlo, co nam vletelo do obyvaku, kolegu roztrhal medved a podobne.. Slysela jsem, ze je to normalni :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist