Noční můry

Otázku položila: Anonymní uživatelka #412120 14.12.2020 8:00

Zdravím. Už druhým dnem se mi zdají nepříjemné sny, včera jsem dokonce měla 4 ošklivé sny za sebou a dnes sice asi jeden, ale byl dost ve formě horroru. Vím, že to jsou jen sny, ale už začínám mít trochu obavy jaký sen přijde příště. Měl někdo z vás taky takové "období"? Mě se nikdy tolik nočních můr nezdálo, myslíte, že to může být třeba ze stresu?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ze stresu to take muze byt. Ve snech se promitaji vedome i podvedome myslenky, jak mozek vse naucene zpracovava a uklada do dlouhodobe pameti. Ve snech se pak muze promitnout uplne vse, a to i smichane dohromady nebo uplne nesmysly.
    A taky jine nebo divne sny se zenam casto zdaji v ranem tehotenstvi, casto zeny rikaji ze tak tehu poznaly.
    Pokud je pricinou stres, je treba ho nejak odbourat nebo zmirnit. Prochazky, cviceni, zmena domaci rutiny. Ted je vse na hlavu, navic se blizi vanoce, nedivim se, ze se lidi stresuji.

  • vanilka0715.12.2020 12:52

    Může to být stres, taky dietetická chyba (špatné stravování) nebo jiná příčina. 4 hodiny před spaním již vynechejte jídlo, maximálně si dejte teplý nápoj (někdo preferuje teplé mléko s medem, někdo spíše meduňkový čaj) Je dobré před spaním aspoň pol hodiny neklikat do telefonu ani nedívat televizi. Prostě se zklidnit, pustit si příjemnou hudbu, zrelaxovat když je to možné.. Nevím, kolik Vám je let, ale na spaní je dobrá i malá sklenička červeného vína přes den, která pomáhá tvorbě červených krvinek a zlepšuje pak kvalitu spánku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 440 odpovědí a 409 662 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist