Nikon vs Canon

Otázku položila: Bývalá uživatelka #20730 12.6.2012 17:22

Ahoj, chtěla jsem se zeptat jakou značku foťáku upřednostňujete, jestli Nikon nebo Canon a proč? Ráda bych si koupila nový foťák a rozhoduji se mezi Nikon L810, Canon SX130 IS a Canon SX150 IS. Jenže nevím který. Chtěla bych mít hezké fotky a dělat videa na která se dá dívat i s dobrym zvukem a nejsem žádný profesionální fotograf. Na druhou stranu bych ale chtěla, když už si budu foťák kupovat, tak abych koupila nějaký pořádný. Máte zkušenosti s těmito značkami? Nebo přímo s těmito foťáky? :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, kdysi jsem taky kupovala Canon powershot, ale je to už déle. Tehda stál taky něco přes 4000,- A musím říct, že ty fotky byly nádherné. I v zakouřeném prostředí. Na jedné akci jsme měli 4 foťáky a žádné fotky se nemohly ani trochu rovnat těm našim.
    S nikonem zkušenosti nemám. Však koukni na heureku na recenze, ne?

  • Verousek8912.6.2012 17:49

    Já osobně bych šla raději do Canonu. Ale tím nechci říkat, že Nikon je horší. Můj partner má coolpixe a je spokojený. Jde spíš o preferenci dané značky. Canon je odjakživa kvalita. Když vidím někoho, kdo má Canona, tak první co mě napadne: "má dobrý vkus." Ale jak říkám, nedělám horší Nikon. Každý člověk se orientuje na jinou značku, taky každá firma si dělá svůj vzhled a každému se líbí něco jiného. Hodně také záleží na konkrétních fotoaprátech, které si vyhlídneš. Z těch, co jsi teď vybrala je ale nejlepší Nikon. Ale co bych si už nikdy nekoupila, je fotoaparát na tužkové baterie, raději na akumulátor. Ale mrkni třeba i na Panasonic, s těma mám zkušenost a jsou vynikající. Teď mají hezké ultrazoomy, např. tento: http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz/panasonic-lumix-dmc-fz48/specifikace/#section. Také záleží na tom, kolik do něj hodláš investovat. Já mám fotoaparát od Panasonic, už asi 7 let a také si hodlám koupit nový. Ale já bych šla buď do Panasonic nebo do Canonu :) Šťastnou ruku při výběru.

  • Já bych taky radši volila Canon, zvláští důvod nemám, jen té značce prostě věřím a jsem s ní spokojená :)

  • Já teda foťákům vůbec nerozumím, ale taťka je do nich blázen, kupuje samé profi drahé foťáky, ale vždycky si kupoval Nikony a nedá na ně dopustit ...:-)

  • mám Nikon a jsem s ním spokojená, znám osobně několik fotografů, kteří fotí na Nikony a taky bez problémů, stejně tak znám dost jiných, kteří o této značce nechtějí ani slyšet, ač osobní zkušenosti nemají.

  • Taky jsem řešila tento problém. Nakonec jsme si vybrali Nikon, protože Canony jsou těžké na ovlávání, mají složité menu. S nikonem jsme moc spokojení :). Ale máš to různé - zastánci nikonu budou chválit nikon a zastánci canonu budou chválit canon.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 232 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist