Nikam nechodim

Otázku položila: Anonymní uživatelka #51414 22.5.2012 7:36

Ahojky,co byste delaly,kdyby ste byly na MT,normalne jste se staraly o dite,domacnost,varily,praly uklizely atd. a partner vam jednoho dne rekl,ze nemuze pochopit ,ze jste porad doma a nikam nechodite (skoro kazdy den pritom chodite s ditetem na prochazky),ze z vas ma ponorku a ve finale vam najde brigadu,abyste furt nesedela doma?? Mam 9ti mesicniho chlapecka a presne tohle mam doma. Kvuli tomu je nas sexualni ale i partnersky zivot vubec v troskach,protoze si me kvuli tomu,ze "sedim" porad doma prestal vazit. Driv jsem chodila ven,ale to jsme prece nemeli dite,nechce pochopit,ze dite nam trosku ten zivot zmeni,ze nebude vsechno jako driv. On chodi do prace a jeho konicek je tenis,takze kazdou druhou sobotu jezdi nekam na turnaje. Porad se jen hadame a je to jen horsi a horsi,mam chut ho opustit.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • tak zase na jednu stranu, pokud ti malého pohlídá, tak by sis mohla vyrazit na skleničku s kamarádkami :) a co třeba kdyby jsi jela s ním jednu sobotu na turnaj a fandila mu? třeba by ho to také potěšilo :) jinak ale ta brigáda, to se mě osobně moc nelíbí..toto je věc, kterou by sis měla rozmyslet sama a ne tam chodit jen proto, že to chce někdo jiný...jinak pokud budeš mít hlídání, tak určitě někam vyraž..uvidíš, jak tě bude partrner vítat, až příjdeš třeba ve 22hod domů s rozzářenýma očima vysmátá z rozhovorů s kamarádkami :)

  • Mnooo, to je hodně blbé. Ale pokud to neni uplně tupec, tak by mělo stačit, když mu vysvětlíš, že péče o domácnost a dítko je taky práce a dáš mu šanci si to vyzkoušet. Tzn. že bys buď na nějakou dobu vzala tu brigádu, nebo např. na víkend někam odjela - ale starat by se musel ON! Ne babičky nebo jiná pomoc! Ty bys sice šílela, co se tam asi děje, ale on by zjistil, že věnovat se 9m dítku taky vyčerpá a ještě k tomu mít vypráno, uklizeno, uvařeno... (to by nejspíš neměl a dělal by hrdinu jak se postaral o malé). Pokud bys na to měla odvahu a on na to přistoupil, tak by to mohlo stát za to...

  • Mě teda z toho co píšeš nepřijde, že on je nějak o moc víc aktivní. Chodí do práce a pak si hraje tenis, to hezký, ale připomíná mi to kluka co přijde ze školy, zahodí tašku a jde si hrát.
    Starat se o domácnost. uklidit, uvařit, postarat o dítko a jít s ním ven opravdu zabere celý den.Ale muži si to představují jinak- i ten můj měl občas nějaké řeči, jako co jsem celej den dělala..ale když si to tak uvědomím tak to bylo v době, kdy nebyl spokojený se sebou hlavně on a možná si mylně představoval, jak já to mám skvělé že jsem furt doma a mám čas..ale čím je větší tím víc chápe, že se jí musím věnovat.
    Já mám skoro roční holčičku a jsem taky většinou doma, nebo někde venku s malou. Občas jedu někoho navštívit, třeba moji mamku nebo kamarádky, nebo přijedou oni za mnou..
    Řešení je podle mě v komunikaci, nemysli na to, že tě tím naštval, ale zkus mu to konstruktivně vysvětlit, bez zbytečných emocí.
    Na brigádu bych šla jedině v případě, že to co našel by tě bavilo a dítko by hlídal on a víš, že by to dítě zvládlo..

  • Martasek8922.5.2012 10:03

    U nás je to tak, že když jsem doma sama s malou, tak dělám, co zvládám. Umývání nádobí dělám i na etapy, vaření jak kdy, manžel vaří rád, tak někdy vaří on, někdy já, dle toho, co chceme za jídlo. Nemá problém hlídat malou, abych šla ven, nebo tak něco, máme kousek jeho rodiče, tak malou (má skoro 11 měsíců) hlídají a jedeme na velký nákup, nebo zajdeme do kina a podobně. Na brigády koukám sama, zatím jsem nic kloudného a v místě bydliště nesehnala. U nás není problém se na čemkoliv domluvit. Sama chci občas vypadnout mezi lidi, než být věčně doma. Známé tu téměř nemám, přištěhovala jsem se sem, takže přežívám, jak to jde.

  • ahoj, a kde bys jako měla chodit? pokud myslí nějaké kafíčko s kamarádkami, nebo disku, nebo co já vím, prostě dámskou jízdu- ať pohlídá dítě a ty se můžeš jít bavit, ne? jinač já mám 17ti měsíční dítě a nikam nechodím (pokud jde o dámské jízdy), prostě na to nemám ani čas, ani chuť, protože malá mi dá zabrat, takže jsem ráda, když si jdu v devět hodin večer lehnout a ne ještě trajdat někam po barech...jinač samozřejmě jsem venku s malou denně, chodíme sem tam po návštěvách, procházky, jezdíme na plavání atd.... ono možná spíše chlap získá v ženě takovou tu "jistotu", když je doma, nemusí žárlit a to taky není dobrý, ale co se dá dělat....u nás je to tak, že jde někam pryč manžel sem tam, ani nemůžeme jít spolu, protože malá v noci není zvyklá být s někým jiným na hlídání a bez maminky by plakala.. asi máte chybu v komunikaci... nevím, jak jste na tom finančně, ale já bych na brigádu nešla, mám dost práce doma a chci být s malou a ani bych neměla hlídání... chlapi jsou někdy natvrdlí, můj manžel z počátku nechápal, že mám malou kamarádek, ale bohužel holky v mém věku a v mém okolí ještě dítě nemají a to je mi už 26 let a vnucovat se pořád k někomu nechci a jednu kamarádku s dítětem mám daleko...

  • to mi připomíná mého ex-manžela :(
    taky nedokázal pochopit co doma celý den dělám. snaha vysvětlit cokoliv byla marná. že uvařit oběd z masa (a ne z uzenin jak to dělala jeho matka) zabere víc času než 20-30minut si vysvětlit nedal. já ztrávila dopoledne úklidem a on došel odpolko z práce, našel na zemi smetí a ještě se ironicky zeptal, jestli má uklízet nebo je uklizeno.
    pokud by tobě partner dítko pohlídal, tak klidně někam vyraž. pokud by měla hlídat babička (jeho matka) tak na to bacha, aby se to neobrátilo proti tobě a z hlídání 1x týdně 1h by bylo kecama, že hlídá pořád.
    na brigádu bych na tvém místě asi nešla. práce a lítání máš za celý dny dost, potřebuješ spíš odpočinek než další práci. jenže tohle bohužel chlapi málokdy pochopí :'-( že mateřská dovolená není selanka při které si sedneš na zadek a nic neděláš. ono ohlídat prcka, který se učí chodit je pěkná makačka.
    zkus prcka tatkovi enchat tak na půl dne a zajdi si někam do města, na kafíčko nebo i oběd a at se tatka postará - uvaří oběd pro malého, nakrmí, uspí a k tomu vypere a uklidí ... pak přijedeš vysmátá a uvidíš ten ztrhaný výraz s omluvou, že ho tohle nikdy nenapadlo, jak je to náročné. hodně štěstí :-)

  • Souhlasím celkem, co se tu píše, ještě bych dodala, jak z Tebe může mít ponorku, když není doma? Když je v práci a pak často ne tenise? Tak to se zas moc nevidíte a neví, co děláš a kde jsi, ne?
    Ach jo, měl by si to zkusit. 9měs. miminko už dá víc zabrat, uhlídat ho a ještě stíhat vařit mu, starat se o domácnost a tak...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 735 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist