Nezvládla jsem první styk

Otázku položila: Anonymní uživatelka #367885 26.2.2022 16:32

Dobrý den,

včera jsme se s mým kamarádem pokoušeli o pohlavní styk. Mám z dětství dost ošklivou zkušenost (o panenství jsem však tehdy nepřišla) a celkově můj vztah k sexualitě byl hodně špatný. Naivně jsem si však říkala, že třeba jednoho dne potkám "toho pravého" a třeba to překonám. Bohužel žádný kluk mě nechtěl, už je mi 23 a žádné vztahové zkušenosti (čemu se taky divit, když jsem celou pubertu pořád jen poslouchala, že jsem ošklivá a nikdy si nikoho nenajdu), i moje doktorka se divila a v podstatě mi tím dala najevo, že to v mém věku není normální. Pokaždé se zamiluji, ale ten dotyčný mě odmítne.
Minulý rok jsem se potkala s jedním kamarádem (známe se od dětství, před 5 lety jsem do něj byla zamilovaná, jednou jsme se i mazlili, i to pro mě bylo psychicky náročně, ale druhý den mi pak sdělil, že to byl omyl, že žádný vztah nechce). Po letech jsme se usmířili a vyříkali si to, on mi sdělil, že není chyba na mé straně, prostě není na vztahy, vyhovuje mu jen občasný sex s kamarádkami. Začali jsme se znovu mazlit a tentokrát už to bylo mnohem lepší, sešli jsme se pak ještě párkrát, pokaždé jsem si říkala, že musí mít svatou trpělivost, protože jsem byla hrozně neohrabaná, styděla se a přiznávala, že se na styk ještě necítím. Postupně jsme se nakonec dopracovali k orálnímu sexu, jiné praktiky nám ovšem nejdou, bolí to, i když mi to dělá rukou. Včera jsme se skoro hodinu pokoušeli o klasický styk, opravdu se snažil, byl trpělivý, ale nedokázala jsem se uvolnit, myslela jsem, že bolestmi umřu, nakonec jsme to vzdali, že to nemá smysl mě takhle trápit. Jsem na sebe naštvaná, některé moje vrstevnice mají za sebou už i porod a já se nedokážu přemoci a zvládnout styk.
Prostě se nedokážu uvolnit, řekla bych, že je to kombinací strachu, nervozity i pocitu z toho, že jsem "děvka" (myslím to tak, že jsem nikdy nechápala, jak někdo může mít sex s někým, koho nemiluje, moje mladší sestra se v pubertě vyspala s kdekým a já nad tím nechápavě kroutila hlavou). Samozřejmě toho kluka mám moc ráda, ale vím, že on mě nemiluje a nechce, ale vím i to, že "ten pravý" neexistuje a měla bych se spokojit s tímto, navíc v mém věku už je to na pováženou být panna.
Možná kdybych se předtím trochu opila, třeba bych se uvolnila a posléze to bude snesitelnější. Nebo se nemám zatím nutit do toho, čeho se bojím a dělat jen to, co je mi příjemné (mazlení a orál)? Je tu někdo, kdo měl také zpočátku problémy, ale překonal to?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • HaSha26.2.2022 17:16

    Myslím, že problém je v tom, jak nad tím uvažuješ. Jako bys byla méněcenná, protože si to ještě "nedělala". Nemám pocit, že by tvůj věk byl nějak na pováženou, jak říkáš. Každý má svůj čas, svoje tempo, co je komu jinému do toho. Může tě blokovat i to, že ti to vlastně připadá nesprávné. Bolest nemusí vůbec souviset s panenstvím, ale spíš s tím, že se bojíš, že se ti do toho vlastně nechce. Počkala bych na moment, až budeš cítit, že to chceš, žes narazila na toho, s kým to chceš. Zatím to zní, že jen sama sobě nutíš nějaký "normál". Je přirozené se šprajcnout, když jsme do něčeho nucené (i kdyby vlastní hlavou).

  • Asi v důsledku špatných zážitků trpíš vaginismem. Nejspíš budeš potřebovat nějakou terapeutickou pomoc v tomto ohledu.

  • Bolest může být blokem ve tvé hlavě, jak tu holky píšou, ale ze zkušenosti s dcerou vím, že může mít i fyziologickou příčinu. Na vyšetření na gynekologii jsi už byla? Dcera měla hodně pevnou a vysoko položenou panenskou blánu, takže si nemohla dát ani tampon. To zjistila až po vyšetření u ženské lékařky a byla odeslána na chirurgické porušení blány. A po hovoru se svou kamarádkou jsem náhodou zjistila, že je to asi častější, neb její dcera měla totéž.

  • Můžu te uklidnit,ja tedy mela prvni pohlavni styk daleko dřív než ty,i to byl ten pravý na to poprvé,láska veliká,vše perfektní,ale...prvních pár styků bylo peklo🙈 bolest veliká,no myslela jsem si,že uz nikdy v životě sex chtit nebudu:-D ale přešlo to po těch pár styků,no chtelo to čas....ale nedělej si hlavu s tim a tamtím,nech věci plynout i kdyby ti bylo kolik bylo...nejde veci dělat jen proto,ze je na čase nebo uz potřeba atd. Vse ma svůj čas :-)

  • Nabuduce nachystajte nieco slane, chlebicky a dve flase vina. Kazdemu jednu. Aj ked je to len kamarat, po vine budete uvolneni obaja a prestanes pouzivat hlavu a nad vsetkym rozmyslat. A hlavne si popredu nachystajte kondom, niekde na stol aby ste nan nezabudli ked uz budete pripiti. Uvidis, vsetko to bude uplne inak ako za triezva. Uz len nech sa necha nahovorit este na jeden pokus. A nepocuvaj tuna zeny ze cakat na praveho, to je nezmysel, cim dlhsie by si cakala, tym by to bolo psychicky este horsie. Takto ked budes mat uspesne "po" zvysi sa ti aj sebavedomie, no hlavne nezabudaj na ochranu aby si od neho nieco nechytila.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 603 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist